Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Începe ”marea epurare” de la vârful instituțiilor din Alba. Patru nume vehiculate pentru funcția de prefect al județului

Publicat

prefectura halalai

Prefecții și subprefecții din țară vor fi demiși în această săptămână, potrivit unor surse politice apropiate PNL.

Printre cei vizați se află și prefectul Dănuț-Emil Hălălai, dar și subprefectul Nicolae Gheorghe Mera, care a fost numit temporar în funcție, la începutul lunii septembrie.

După ce va fi schimbat din funcția de prefect, Dănuț Hălălai se va întoarce la Garda de Mediu Alba, unde a fost comisar șef, din 2013 și până în 2017.

Citește și ”După instalarea noului guvern, vom da afară pesediștii din deconcentratele din Alba”. Cine e pe listă

Hălălai a fost numit în funcția de prefect al județului Alba în 30 martie 2017, printr-o hotărâre a Guvernului Grindeanu. Dănuț Hălălai este considerat unul dintre cei mai buni prefecți ai județului Alba, de la Ioan Rus și până în prezent.

Acesta s-a făcut remarcat în județ prin implicarea activă în intervențiile din zonele grav afectate de inundațiile din anii 2018 și în 2019. Mai mult, este și prefectul care a adus tot Guvernul, în decembrie 2018, într-o ședință omagială la Sala Unirii din Alba Iulia.

Patru nume sunt vehiculate de liberalii din Alba pentru funcția de prefect al județului: Dan Coriolan Simedru, care a mai deținut funcția de prefect pentru 6 luni în 2012, fost deputat PNL. Chiar dacă Simedru nu are susținere la nivelul organizației județene a PNL, acesta se bucură de o relație privilegiată cu șeful guvernului, Ludovic Orban.

Favoriții la nivelul organizației județene, care se bucură de susținerea uneia dintre cele două ”aripi” ale PNL Alba, sunt: actualul consilier local cu atribuții de viceprimar al municipiului Alba Iulia, Raul Tudorașcu, care ar fi preferatul lui Mircea Hava; Marius Filimon, secretar general adjunct PNL Alba și Nicolae Albu, două persoane susținute de gruparea vechilor liberali din organizație, dar și de Ion Dumitrel.

După numirea noului prefect, liberalii au de gând să înceapă și ”epurarea” PSD-iștilor de la conducerea deconcentratelor.

Primii vizați sunt cei care ocupă funcții de conducere cu delegație, fără concurs.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax