Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Mircea Hava și un alt liberal din Alba, pe poziții eligibile la europarlamentare. Jocuri de culise în PNL

Publicat

europarlamentare

Mircea Hava ar putea ocupa al doilea loc pe lista PNL la alegerile parlamentare, potrivit unor surse credibile din rândul liberalilor. Asta după ce Crin Antonescu ar fi fost tras pe linie moartă din cauza trecutului său comun cu PSD, în cadrul vechii alianțe politice, USL. Liberalii se gândesc la un candidat surpriză pentru prima poziție, al cărui nume nu a fost încă făcut public. 

Un alt personaj din Alba, cu șanse la un loc eligibil, este Dan Motreanu. Acesta a fost consilier județean, apoi ministru și provine din vechea ”grupare Atanasiu” de la Alba Iulia. 

Vezi UPDATE OFICIAL: Mircea Hava are un loc garantat la Bruxelles. LISTA completă a PNL la alegerile europarlamentare

În urma sondajelor realizate de partid, concluzia pe care Ludovic Orban a tras-o este aceea că fostul președinte Crin Antonescu, pe orice loc ar fi aşezat, ar fi tras lista în jos. Antonescu este puternic susținut în interirorul partidului, însă asocierea cu PSD ar fi o vulnerabilitate în campania electorală, mai ales că segmentul de electorat, radical anti-PSD, este împărțit cu USR-PLUS.

Pe de altă parte, Crin Antonescu nu putea fi aşezat la coada listei şi nici lăsat în afara locurilor eligibile, pentru că ar fi afectat campania PNL.

Din acest motiv, spun surse liberale, lista PNL ar putea fi deschisă de un personaj greu de contestat, iar locul al doilea ar fi ocupat de Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, considerat la nivel național drept unul dintre cei mai performanţi lideri locali ai formaţiunii. La nivel național, Hava este și prim-vicepreşedinte, fiind creditat cu o mare influenţă în Transilvania.

Pe locul trei ar urma să fie aşezat Siegfried Mureşan, un europarlamentar care se bucură de o imagine foarte bună la Bruxelles și care este purtătorul de cuvânt al PPE, formaţiune europeană din care face parte PNL.

Dacă scenariul este corect, Mircea Hava l-ar devansa pe listă inclusiv pe fostul său ”mentor”, Vasile Blaga, revenit în spațiul public după niște acuzații de trafic de influență venite din partea DNA, pentru care a fost achitat în prima instanță.

Un alt personaj din Alba care ar putea ajunge pe unul dintre locurile eligibile, este Dan Motreanu, fost consilier județean al PNL, la Alba, cu o ascensiune rapidă la nivel național, până la nivel de ministru. Motreanu a fost un vechi membru al grupării Atanasiu, fostul președinte al PNL Alba, pe mâna căruia Dan Motreanu a reușit să ajungă un personaj important al formațiunii politice la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 16.02.2019 at 17:04

    Hu mai aveti voie sa dati comentarii despre Stalin ? Ordin pe unitate. Disciplina totala. Unde imi este comentariul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax