Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Primele semnale ale unei înțelegeri între USR – PLUS și PNL, pentru majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Au apărut primele semnale ale unei înțelegeri între USR PLUS și PNL pentru majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia. Potrivit unor surse Alba24, la nivel național au început discuțiile pentru o eventuală înțelegere la Alba Iulia, dar aceasta din urmă urmează să fie discutată și negociată la nivel local de reprezentanții formațiunilor politice. 

Potrivit surselor Alba24, o eventuală alianță între USR PLUS și PNL în Consiliul Local Alba Iulia ar asigura astfel continuitatea proiectelor începute de fosta administrație, iar proiectele pe care noua administrație le va lansa vor avea susținere la Guvern din partea PNL.

De altfel, deputatul Florin Roman a declarat vineri că votul dat PNL la Consiliul Județean Alba îi obligă pe liberali să facă front comun pentru albaiulieni și proiectele PNL. „Mă voi lupta în continuare pentru mari investiții la Alba Iulia. Sper să găsim parteneri onești la primărie”, a spus Florin Roman pentru alba24.ro.

Reamintim faptul că din totalul de 21 de consilieri locali, PNL are 9 consilieri, USR a reușit să obțină 7 consilieri, PSD – 4 consilieri, iar un mandat a fost obținut de un independent, Victor Paul Florea. Majoritatea în Consiliul Local nu va putea fi astfel formată decât prin alianțe.

Printre subiectele discuțiilor ce ar urma să aibă loc între USR PLUS și PNL, la Alba Iulia, ar urma să fie inclusă și situația lui Voicu Paul, pe care USR PLUS nu l-ar vrea viceprimar. Fostul viceprimar cu atribuții de primar ar putea fi numit subprefect, însă aceasta ar însemna să își dea demisia din partid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Unul

    sâmbătă, 03.10.2020 at 14:41

    Orice aranjament în sensul unei bune înțelegeri între PNL și USR-PLUS pentru consiliul local ar fi cea mai bună soluție. Orgoliile și acuzele din orice parte ar veni nu folosesc nimănui și mai ales locuitorilor orașului. PSD nu e nimic dintr-o soluție viabilă e doar o imensă parte a problemei. Locul acestui partid e între coperțile unei cărți de istorie urâtă ce trebuie închisă. 4 consilieri PSD, oricâte intenții nobile ar afișa, amintirea Dragnei marele mecanic auto de la Rahova, o să le trezească multe nostalgii. La fel de nocive sunt și tiribombele logice și spășite ale marelui breaz al universității ce vrea și el un scaun moale la parlamentare sau ce fi la PNL. Ar fi totuși vremea de ALTCEVA în politichia asta.

  2. pilu

    sâmbătă, 03.10.2020 at 16:18

    Asa e. Numai ca la Alba Iulia nu este PNL, este PDL, care stim cat de lamentabil a clacat. Asa cum spui si locul PDL-ului este intre copertile unei carti de istorie, dar fiorosul Stalin nu cred ca e de acord. De fapt nici Piticul atomic dupa declaratiile facute. Numai ca astia trebuie sa se plieze dupa pretioasele indicatii de la Bucuresti. Pacat, la noi e altcumva.

    • Unul

      sâmbătă, 03.10.2020 at 17:13

      Aveți perfectă dreptate când spuneți ca PNL de aici e fostul PDL care-și face de cap sub oblăduirea lui Stalin. Haideți acum să vedem ce a lăsat Hava în urmă și foștii primari PSD. Ok, o să îmi spuneți că Hava a făcut compromisuri, că s-a umplut de bani și e corupt. Pe mine ca simplu locuitor al orașului mă interesează orașul, iar cu cât fură primarul se ocupă poliția și DNA. Ceilalți primari de dinaintea lui Hava au furat sau au ciordit, că atunci sacul public era mai mic, însă orașul a rămas după ei tot trist, prăfuit și uitat de lume. Aici v-aș sugera să vă uitați puțin și să cumpăniți problema. Eu cred că Pleșa ar avea mult mai mult sprijin de la 9 consilieri PNL decât alături de 4 consilieri PSD (oricât de cinstiți și plini de bune intenții ar fi). Să admitem că Hava și Roman și-au afișat trufia neghioabă când ziceau de „trădători și „execuții” despre un om cu care au colaborat spre folosul tuturor. Ați văzut că ștampila nu le-a ajutat. Noi prin vot i-am penalizat. Putem să facem la fel de fiecare dată.

  3. kretz

    sâmbătă, 03.10.2020 at 16:46

    daca alianta inseamna mentinerea carcatitei in primarie si in continuare contracte numai catre firmele de casa ale fostei administratii – mai bine nu si alianta cu psd. sper ca plesa şi usr sa inteleaga ca votul pt ei a fost majoritar un vot contra exact acestei situatii si ca oamenii s-au saturat de asemenea combinatii care dateaza e 24 de ani

  4. dolfi

    sâmbătă, 03.10.2020 at 16:57

    Si o alaturare simpla in aceeasi fraza a USR+ si a Partidului „Seamana Distrugere” trebuie sa ne dea de gandit!
    PSD a avut atatea ocazii sa se reformeze, sa munceasca pentru tara, dar a facut taman pe dos. Are asocieri dubioase cu oameni dubiosi din Est. A facut suficiente actiuni antiromanesti…
    Locul lui este ca nota de subsol in paginile istoriei!

  5. pilu

    sâmbătă, 03.10.2020 at 17:44

    Ptr.UNUL.
    Cati ani a furat unul care a stat 24 de ani si cat au putut fura primarii primilor 6 ani( si n-au fost doi). In acea perioada poti sa-mi dai un exemplu de primar, de oriunde, care a facut ceva ?
    Pentru mine o alianta cu cel care te asteapta dupa colt este nociva. Vom vedea,pentru ca Primaria musteste de trantori ai vechiului PDL.

  6. Elena

    luni, 05.10.2020 at 13:18

    Ce alianta mai trebuie? Cel mai cinstit ar fi ca dl Plesa sa consulte cetatenii orasului ca de aia l-au votat nu sa faca alianta iarasi cu cei care au fost. Sa respecte vointa noastra. Exact ca si in Elvetia. Daca face alianta cu PNL mafia isi continua afacerile. In Alba nu sunt deranjati nici de politie, nici de DNA, curtea de conturi, alte autoritati, cei care ar trebuie sa verifice autorizatiile de constructii, mafia construieste fara autorizatii in prostie cu firmele lor de constructii. Nimeni nu-i deranjeaza. Stie dl primar sigur ca doar acolo a fost si se aude, daca face alianta cu ei inseamna ca l-am ales degeaba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax