Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Tensiuni la stânga USL. Coclici se întoarce în liste și face „victime colaterale” în PSD. La UNPR, Suciu, în „cărți” doar pentru o zi

Publicat

Răsturnările de situaţie şi „bătăliile locale”, pe ultima sută de metri înaintea stabilirii candidaţilor  la parlamentare au ținut adrenalina la maxim în partidele de stânga care fac parte din USL. În Alba, se pare noua generație de politicieni a fost trecută din nou pe listele de așteptare prin jocurile de culise de la nivel central. Astfel,  o parte din „vechea gardă” şi-a câştigat locurile „binemeritate” în listele candidaților la parlamentare, repartizate PSD și UNPR.

Lider PSD: Jidveian, „lucrat” din interior. Suciu, a visat frumos ieri noapte

Surse politice ne-au precizat că este vorba despre deputatul Radu Coclici de la PSD şi senatorul Nicolae Dobra de la UNPR, care ar fi reuşit să obţină acordul de la Bucureşti pentru candidaturile pe aceleaşi colegii pe care activează – respectiv Colegiul 4 de la Camera Deputaţilor (Aiud – Ocna  Mureş) şi Colegiul 2 de la Senat (Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş). Noua situaţie îi „scoate din cărţi” pe Ovidiu Jidveian de la PSD, care se pare că nu s-a bucurat de sprijinul conducerii judeţene şi care viza candidatura pentru funcţia de deputat pentru zona Sebeş – Blaj şi pe Cornel Suciu, de la UNPR, care câştigase la un vot candidatura pentru Senat, în organizaţia judeţeană, în detrimentul lui Dobra, însă acesta din urmă ar avea prioritatea dată de faptul că deja are locul în Senat. Cei doi câștigători ai jocului politic făcut cu influența decisivă a conducerii centrale a PSD și UNPR au ajuns în parlament, în 2008, prin redistribuire. Atunci, Radu Coclici a reușit „performanța” să obțină mandatul de deputat cu 3.200 de voturi, ceea ce reprezintă ceva mai mult de 5% din numărul necesar unui candidat de a deveni deputat. Cu o asemenea „reprezentare” la nivelul legislativului, PSD Alba nu a reușit în toți acești ani să câștige încrederea electoratului din județ, clasându-se sub media pe țară a procentelor obținute de partid.

Reamintim că, în cazul PSD, ar fi trebuit să fie schimbat Colegiul Aiud – Ocna Mureş de la Camera Deputaţilor stabilit de conducerea USL cu cel de la Sebeş – Blaj, ce revine PNL, având în vedere că Sebeşul are primar social-democrat, iar Aiudul are edil şef liberal şi fiecare pot aduce voturi însemnate. Dar fie neînţelegerile de ordin birocratic – lipsa unei decizii în scris în acest sens, fie interese din partid ar fi stricat planurile anunţate, în care Jidveian era candidat cert pe colegiul Sebeş – Blaj, iar liberalii ar fi urmat să o promoveze pe Elena Ignat, la Aiud – Ocna Mureş.

Astfel, strategiile cu mutări în şah-mat în interiorul partidelor din USL continuă să rezerve surprize pe scena politică, în condiţiile în care, cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare ar urma să fie comunicate numele oficiale de pe listele cu candidaţi pentru parlamentare.

În acest timp, forțele de drepta din USL formate din PNL și PC și-au anunțat candidații și așteaptă ca oamenii puși în liste să fie validați de Delegația Permanentă a PNL de la București, cu sprijinul căreia deputatul Călin Potor încă mai speră să fie readus în lista candidaților pe colegiul Alba Iulia. Agitația și luptele interne din interiorul USL îi motivează pe candidații PDL înscriși pe listele Alianței România Dreaptă ( ARD) care,  mai disciplinați și mult mai discreți în jocurile de culise, și-au prezentat oamenii cu care vor încerca să câștige încrederea electoratului din Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. anti PDL

    duminică, 14.10.2012 at 01:34

    bravo Radule, arata-le ca nu pot face unui policitian adevarat. esti singurul din USL care pute reusi in colegiul ala. bafta sa ai si sa zdrobesti opozitia 🙂

  2. soso

    duminică, 14.10.2012 at 11:29

    Se pare ca in judetul Alba „activeaza” FRF si Liga lui Mitica deoarece se fac numai blaturi,dar nu de tort sau prajituri.PDL si PNL se inteleg de minune la aranjamente,oare suntem orbi sa nu vedem cum se impart colegiile,unul tare si reprezentativ de al nostru contra unul „carne de tun ” de la voi si invers,efectiv se stie cine are sanse de reusita si cine nu ,iar „prostii”(cetatenii) s-o „serveasca” inca odata…pentru a cata oara?Rusine acestor politicieni de trei parale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax