Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspectul unei crime petrecute în Alba, prins în Germania. Bărbatul, bănuit că și-a ucis mama în bătaie, era dispărut de 4 luni

Publicat

Un bărbat din Alba suspectat că şi-a ucis mama în bătaie, care dispăruse de la domiciliu, a fost prins în Germania. Oţoiu Paul Gerhard se afla sub control judiciar, dar nu s-a mai prezentat la poliție și nu a mai fost găsit la locuința sa, fiind dat în urmărire în urmă cu 4-5 luni.

Acesta a fost expertizat psihiatric, constatându-se că avea discernământ și a fost trimis în judecată pentru omor, loviri și alte violențe. Potrivit unor surse din rândul anchetei, va fi judecat la Tribunalul Alba.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru Alba24.ro că bărbatul ar fi încercat și să fugă din țară, în Germania, dar a fost inițial oprit la vamă. De atunci însă, bărbatul este dispărut și nimeni nu știa unde este.

Pentru cînu s-a mai prezentat la Poliție, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au cerut schimbarea măsurii de control judiciar în arest preventiv, iar solicitarea a fost admisă de judecătorii Tribunalului Alba, miercuri, 3 iunie.

La sfârșitul lunii martie 2019, într-o casă, dintr-un sat din comuna Gârbova a fost descoperit cadavrul unei bătrâne, care prezenta multiple urme de violență.

CITEȘTE ȘI: Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

La trei luni de la macabra descoperire, procurorii de pe lângă Parchetului Tribunalului Alba au cerut arestarea preventivă în lipsă a fiului bătrânei găsite omorâte, acesta fiind considerat suspect de violență în familie sub forma omorului și furt de carduri bancare.

După faptă, bărbatul a fugit din țară cu cardurile asupra sa. Acesta s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

VEZI ȘI: Judecătorii Tribunalului Alba l-au ELIBERAT din AREST PREVENTIV pe bărbatul suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie

În octombrie anul trecut, bărbatul a fost depistat pe teritoriul Austriei și predat autorităților din România pe aeroportul Otopeni.

Din octombrie și până la sfârșitul lui ianuarie 2020, Oțoiu s-a aflat în arest preventiv, dar ulterior a fost eliberat și plasat sub control judiciar, moment în care a dispărut.

UPDATE: Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 02.10.2020, trimiterea în judecată a unui inculpat în vârstă de 46 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea omorului şi violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe, cu rechizitoriul întocmit fiind sesizat Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, la data de 15.03.2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, jud. Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19.03.2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia.

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare.

Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, Poliţia Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul de Cercetare la Fata Locului şi Serviciul de Biocriminalistică.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax