Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătorii Tribunalului Alba l-au ELIBERAT din AREST PREVENTIV pe bărbatul suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie

Publicat

Judecătorii Tribunalului Alba l-au eliberat din arest preventiv pe O.G. Paul, bărbatul suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie, în casa părintească din comuna Gârbova – județul Alba.

Bărbatul era arestat preventiv la Penitenciarul Spital București Jilava, procurorul de caz a solicitat prelungirea măsurii, dar în data de 30 ianuarie 2020, judecătorul de la Tribunalul Alba a respins cererea.

De asemenea, a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din 7 februarie până 6 aprilie inclusiv.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Alba, suspect că și-ar fi omorât mama în bătaie, rămâne în arest preventiv. Unde este închis

Supravegherea bărbatului pe perioada celor 60 de zile de control judiciar a fost dată către agenții Secției 2 de Poliție a Capitalei.

Suspectul se afla în arest preventiv din luna septembrie 2019, când a fost adus în România din Austria, țară în care ar fi plecat după comiterea faptei.

Pe rolul Curții de Apel Alba Iulia a fost formulată o contestație asupra deciziei Tribunalului Alba chiar de către bărbatul în cauză.

Magistrații instanței superioare din Alba Iulia vor analiza contestația joi 6 februarie.

Reaminim că judecătorii Tribunalului Alba au decis continuarea protestului pe o perioadă nedeterminată față de eliminarea pensiilor de serviciu. Aceștia judecă doar cauzele urgente.

Extras din soluția pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Alba: (…) respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului O.Paul- G., …în Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. (…) , înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 07.02.2020 şi până în data de 06.04.2020, inclusiv (…)”

Context

La sfârșitul lunii martie 2019, într-o casă, dintr-un sat din Comuna Gârbova a fost descoperit cadavrul unei bătrâne care prezenta multiple urme de violență.

La trei luni de la macabra descoperire, procurorii de pe lângă Parchetului Tribunalului Alba au cerut arestarea preventivă în lipsă a fiului bătrânei găsite omorâte, acesta fiind considerat suspect de violență în familie sub forma omorului și furt de carduri bancare.

CITEȘTE ȘI: Fugar din Alba, suspect că și-ar fi omorât mama în bătaie, prins în Austria. Nu declară nimic în fața magistraților

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, O. Paul G. este suspectat că ar fi bătut-o pe mama sa, rupându-i toracele, sternul, clavicula și mai multe coaste, răni care au condus la decesul femeii.

După faptă, bărbatul ar fi furat două carduri care aparțineau victimei și a fugit din țară. Paul s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

În octombrie, O.Paul. G. a fost depisat pe teritoriul Austriei și predat autorităților din România pe aeroportul Otopeni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax