Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de artiști, pe covorul roșu, la Alba Iulia. A început numărătoarea inversă pentru Gala UNITER 2018

Publicat

A început numărătoarea inversă pentru unul din cele mai importante evenimente din acest an de la Alba Iulia. Mai sunt doar câteva zile până la Gala Premiilor Uniter 2018, Oscarurile teatrului Românesc, iar pregătirea este în toi. Organizatorii au ajuns în Cealaltă Capitală și s-a început montarea pavilionului pentru ca, până luni la ora 20.00, totul să fie finalizat. În jur de 250 de artiști vor fi prezenți la Gala Premiilor Uniter, care deschide ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”.

Cetatea Alba Carolina va fi locul de desfășurare a celei de-a 26-a ediții a Galei Premiilor UNITER. Un pavilion de 300 de persoane este deja amplasat pe esplanada Catedralei Romano Catolice „Sfântul Mihail” , locul unde cei mai buni actori, scenografi, regizori din România vor fi premiați.

Ideea organizării acestei gale la Alba Iulia, în anul în care România împlinește 100 de ani, aparține Ioanei Bogăţan, directorul Teatrului de Păpuși „Prichindel” și a FITAB.

„Anul trecut, la început de an, am venit cu speranța, împreună cu colega mea Cristina Smandea, de a face această Gală Uniter la Alba Iulia, în acest an atât de important pentru România.  Noi ne-am dus doar cu sufletul deschis, cu o dorință foarte mare, cu mult profesionalism, pe care l-am demonstrat de-a lungul a celor 12 ani de festival, și cu o nebunie frumoasă pe care dânșii au acceptat-o” a declarat Ioana Bogățan, la conferința de presă de la deschiderea Festivalului de Teatru de la Alba Iulia.

Prezența acestei gale în județul Alba este un plus de imagine pentru județ și asta pentru că în timpul pauzelor vor rula în direct, pe televiziuni și internet, videoclipuri de promovare a județului și orașului Alba Iulia.

„Dacă ne uităm în istoria Galei Uniter, în ultimii ani am încercat să mergem în acele orașe în care am fost invitați și împreună cu decidenții locali și artiștii din acel oraș să promovăm, la nivel național, nu numai premiile Galei, ci realitatea artistică, locurile de patrimoiniu unde mergem. Veți vedea că, și în acest an, începutul fiecărei părți a galei, Gala este structurată pe patru părți cu o pauză de șapte-opt minute și avem câte trei minute un filmuleț dedicat orașului și județului dumneavoastră. Așa începem fiecare gală pentru că ni se pare că este extrem de important ca această asociere să se găsească în plan real”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Alba Iulia, Aura Corbeanu, vicepreşedinte executiv al Uniter.

Deși inițial se dorea ca publicul să aibă acces în pavilionul unde se va desășura enevimentul, acest lucru nu va fi posibil, dat fiind numărul mare de artişti care vor ajunge la Gală. Totuși, cei care vor dori să urmărească și să se simtă mai în atmosferă o vor putea face la doar câțiva pași de pavilion, în zona statuii lui Mihai Viteazul, unde va fi amplasat un videoproiector pe care va fi transmisă întreaga gală.

GALA PREMIILOR UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, initiat și coordonat de Ion Caramitru.

Se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizarilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizari, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.

Publicul poate să-și voteze online preferații AICI. 

O premieră pentru eveniment este că actorii nominalizați și spectacolele în care joacă vor putea fi văzuţi după decernarea premiilor, în săptămâna 8-13 mai, la Festivalul Internațional de „Povești” Alba Iulia.

VEZI:  Gala UNITER 2018 va avea loc la Alba Iulia. Premii pentru cele mai importante nume din teatrul românesc

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax