Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de pensionari au asaltat Casa de Pensii cu cereri de restituire a contribuţiei la CAS. Soluţionarea problemei încă nu există

Publicat

casa pensii

Holul Casei de Pensii din Alba Iulia a fost umplut, joi, de sute de pensionari, care, timp de câteva ore, au stat la coadă la registratură, cu cererile completate, pentru a li se înapoia cei 5,5% din venituri, plătiţi pentru asigurarea de sănătate. Aproximativ 1.000 de astfel de cereri au fost depuse până joi, după ce, pe 13 martie, Curtea Constituţională s-a pronunţat în privinţa reţinerii contribuţiilor de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile pensionarilor. Procentul de 5,5% se va extrage doar din pensiile mai mari de 740 lei. Această măsură va intra în vigoare abia după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Deocamdată nu se ştie în ce fel vor fi rezolvate cererile pensionarilor.

Din momentul publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial, Casele de pensii nu vor mai reţine din veniturile pensionarilor (mai mici de 740 lei) procentul de 5,5 pentru asigurările de sănătate. Cu toate că decizia nu viza înapoierea banilor pe lunile în care suma a fost reţinută, până joi la amiază aproximativ 1.000 de pensionari din Alba au depus cereri în acest sens, formulate de Asociaţia Pensionarilor. Vârstnicii speră să recupereze banii (ar fi vorba de aproximativ 600 lei), deşi, deocamdată nu au nicio perspectivă certă de soluţionare.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Alba au decis să înregistreze cererile, cu toate că nici ei nu ştiu sigur ce se va întâmpla cu ele şi aşteaptă ca decizia să fie publicată în Monitorul Oficial. Totuşi, banii respectivi au fost viraţi de Casele de pensii, caselor de asigurări de sănătate şi, potrivit reprezentanţilor, ei ar trebui recuperaţi de la CAS, însă se aşteaptă o hotărâre oficială.

Vedeţi aici Comunicatul de Presă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax