Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabăra de Artă Plastică „I. I. M. Klein”, a XVI-a ediție, adună 20 de artiști români și greci, la Blaj

Publicat

În luna august, Mica Romă devine centrul de întâlnire a douăzeci de artiști plastici, pictori și sculptori, din România și Grecia. Timp de câteva zile, aceștia își vor da frâu liber creației, pentru a XVI-a oară, la Tabăra de Artă Plastică „I. I. M. Klein”, care a debutat a miercuri la Blaj.

În acest an, artiștii își vor concentra forțele pe îndeplinirea unui obiectiv major: deschiderea unui Muzeu de Artă Contemporană cu o expoziție permanentă și o secție de artă sacră la etajul al doilea din Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”.

Pe parcursul derulării taberei, artiștii plastici vor participa la ateliere de creație, excursii de documentare și vor organiza expoziții personale, iar la finalul taberei, la fel ca în fiecare an, artiștii vor dona câte două lucrări care vor rămâne în patrimoniul muzeului din Blaj, completând colecția celor aproximativ 400 de opere de artă deja existente.

Premiera acestei tabere o reprezintă un proiect curajor a trei sculptori, care vor concepe lucrări monumentale în aer liber ce vor fi amplasate în spatiul public, mai precis în Piața 1848.

„Și anul acesta, în Mica Roma s-au reunit atât artiști cunoscuți, maeștrii, cât și tineri în plină afirmare artistică. Aceștia vor lăsa în urma lor o zestre artistică valoroasă pentru oraș”, a precizat pictorul Horia Cucerzan, directorul Taberei Internaționale de Artă Plastică „I.I.M.Klein”.

„Mă mândresc cu faptul că putem susține în continuare un eveniment cultural de excepție pentru orașul nostru și nu numai. Implicarea domnului Cucerzan, originar din Blaj, sper să dea roade anul acesta și în esteticul urban al municipiului nostru”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru organizarea ediției din acest an a taberei, Consiliul Local a alocat suma de 9.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax