Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tabere de schi adaptate persoanelor cu dizabilități, la Șureanu și Arena Platoș. Calendar și detalii privind înscrierile

Publicat

Tabere de schi adaptate persoanelor cu dizabilități, la Șureanu și Arena Platoș. Între 6 și 9 februarie va avea loc, pe pârtia Arena Platoș din Păltiniș, cea de-a cincea tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități din sezonul 2023-2024. Tabăra este organizată de Caiac SMile, în parteneriat cu Păltiniș Arena. Echipa asociației va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 12:00 – 15:00, și va schia alături de persoanele cu dizabilități.

În județul Alba, la Șureanu, sunt programate tabere de schi dedicate persoanelor cu dizabilități în perioada 19 – 23 februarie și 18 – 22 martie.

Toate persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, și care doresc să participe la activități, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea acestui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.

Pe cele patru pârtii pe care au ajuns până acum în acest sezon (Buscat, Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Poiana Brașov) tinerii cu dizabilități au putut să se bucure de zăpadă alături de frații și părinții lor, pentru prima dată. Iar, în Cluj, tinerii cu deficiențe de vedere au schiat ghidați de antrenorii asociației din Satu Mare de-a lungul unui traseu creat special pentru ei.

”Ceea ce mi-am dorit extrem de mult pentru acest sezon a fost să aduc familiile împreună. Sunt multe situațiile în care în familie este și un membru cu dizabilități și niciodată acea familie nu a reușit să schieze. Și am reușit. La Cheile Grădiștei l-am plimbat pe Matei în monoschi în timp ce sora lui, Amelia, a fost mereu alături de noi. Și au mai fost și Denis și Cosmin, și Ares și Ciprian, tot exemple minunate. La Poiana Brașov Ionuț Filișan a schiat împreună cu fetița lui, Luna. La Vatra Dornei l-am revăzut pe călugărul de la Mănăstirea Putna, care a schiat pentru prima dată alături de noi, în ediția trecută a taberelor. Sunt multe povești frumoase pe aceste pârtii”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Elevator pentru cei care nu pot părăsi locuința

Noutatea acestei ediții este că asociația sătmăreană poate oferi, la cerere, asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate.

Astfel, voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî și urca pe cei aflați în dificultate și îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor, sunt rugați să sune la numărul de telefon 0760291669.

Tabere de schi adaptate persoanelor cu dizabilități

Următoarele ”opriri” ale taberei speciale de schi sunt:

  • 12 – 16 februarie, Cheile Grădiștei, jud. Brașov
  • 19 – 23 februarie, Șureanu, jud. Alba
  • 26 februarie – 1 martie, Păltiniș, jud. Sibiu
  • 4 – 8 martie, Cavnic, jud. Maramureș
  • 11 – 15 martie, Buscat, jud. Cluj
  • 18 – 22 martie, Șureanu, jud, Alba
  • 23 – 30 martie, Snow Fest, Les 2 Alpes

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax