Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tablete pentru elevi şi tablă inteligentă în clasă – planurile ministrului Educației. Proiect cu fonduri UE

Publicat

copil tableta

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, intenţionează dotarea şcolilor cu o tablă inteligentă şi a elevilor cu tablete, spunând că acesta ar fi un pas spre creşterea performanţei. Ministerul se află acum la faza de redactare a acestui proiect, care va fi finanţat cu fonduri europene.

Ecaterina Andronescu a declarat vineri că astfel se va face un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne.

„Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Ea a mai spus că această investiţie se va face cu bani europeni, în prezent ministerul aflându-se la faza de redactare a proiectului.

„Este cu bani europeni. Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu şi licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a mai afirmat ministrul.

Vezi și MICA UNIRE – Unirea Principatelor Române de la 1859

 sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax