Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tăieri de venituri pentru români, anunțate de ministrul Marcel Boloș. Sporurile, limitate la 20 de procente din salariul de bază

Publicat

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, anunță tăieri de salarii pentru români în perioada următoare.

Trebuie să rămână sporurile în limita a 20 de procente din salariul de bază, iar inechitățile de natură salarială să fie eliminate, spune ministrul. Este vorba despre sporurile bugetarilor. 

”Sistemul acesta de sporuri, chiar dacă în momentul acesta are anumite forme, el trebuie să fie reglementat astfel încât să rămână sporurile în limita a 20 de procente din salariul de bază.

Cel puțin așa rezultă din jalonul pe care îl avem în Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul este trimestrul al doilea al anului în curs ca să avem legea salarizării unitare a bugetarilor.

Indiferent ce forme de spor avem sau inechități de natură salarială, acestea trebuie să fie eliminate, pentru că unul din principiile care vor guverna viitoarea lege a salarizării va fi aceea a echității în ceea ce privește salarizarea. La muncă egală, salariu egal” a spus Boloș la Antena 3.

”Acestea sunt scenarii mai mult decât pragmatice, realiste, pentru ca altfel nu avem cum să respectăm cerința din Planul Național de Redresare și Reziliență și să putem să facem ca această categorie de cheltuială să fie sustenabilă pe termen lung. Așa sunt și celelalte categorii de cheltuieli” a declarat ministrul Marcel Boloș.

Ministrul este chiar el un bugetar care s-a bucurat de sporuri multe de-a lungul carierei, care i-au permis să adune un milion de lei în conturi.

Cum a făcut, citiți mai jos:

Explicațiile unui ministru strângăreț. Cum a reușit Marcel Boloș să adune un milion de lei din salariul de bugetar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax