Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Talciocul din Alba Iulia s-a ÎNCHIS: Un nou târg de vechituri se deschide la Ighiu, duminică. Ce planuri are Gabriel Pleșa

Publicat

Talciocul din Alba Iulia s-a închis, după ce ani întregi a funcționat pe spațiul de pe strada Gheorghe Șincai, în Lumea Nouă. Un nou târg de vechituri se deschide în localitatea Ighiu, la 10 kilometri de municipiul Alba Iulia. 

Însă, Primăria Alba Iulia caută soluții pentru a redeschide târgul de vechituri într-o nouă locație, în oraș. Talciocul devenise o tradiție pentru sute de albaiulieni care mergeau cu regularitate, duminică de duminică, pentru a căuta vechiuri. 

Primăria Alba Iulia a închis talciocul deoarece pe terenul pe care funcționa se vor ridica mai multe construcții ce fac parte dintr-un proiect pe fonduri europene.

Mesele din beton pe care comercianții își expuneau marfa vor fi duse la Ighiu, unde se va deschide duminică, 25 septembrie, un nou târg de vechituri.

Primarul din Ighiu a declarat, pentru alba24.ro, că joi, 22 septembrie, cel mai probabil, va merge la Alba Iulia pentru a prelua mesele în cauză.

Între timp, reprezentații Primăriei Alba Iulia caută soluții pentru a redeschide talciocul din Alba Iulia, într-o nouă locație.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, nu vrea să renunțe la târgul de vechituri din Alba Iulia și caută soluții pentru o nouă locație. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Flaviu Buta, cea mai fiabilă zonă ar fi platforma betonată din spatele hotelului Tara. Însă momentan nu se știe cu exactitate când și în ce condiții se va relua activitatea târgului de vechituri.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia va muta talciocul din ”Lumea Nouă”: Două locații luate în calcul, una ar putea fi în Șanțurile Cetății

A fost luată în calcul zona din proximitatea magazinului Ambient, pe terenul fostei fabrici Refractara, dar a mai fost și o variantă inedită, în care talciocul să funcționeze duminica în Șanțurile Cetății Alba Carolina.

Ce tarife vor fi practicate la târgul de vechituri de la Ighiu

  • 25 de lei, pe zi, pentru fiecare autoturism expus la vânzare
  • 20 de lei pe zi, pentru fiecare comerciant care vine cu marfa sa, cu excepția produselor alimentare
  • 100 de lei pe zi, pentru tonetele care comercializează produse alimentare

Înființarea talciocului din Ighiu a fost aprobată în urmă cu mai bine de un an de Consiliul Local, pe locul târgului de animale, unde în urmă cu câteva zile s-a desfășurat Târgul Apulum Agraria.

Între timp, zona, a fost amenajată de primărie. A fost amenajată o platformă betonată și a fost asigurată conexiunea la electricitate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. vasi

    joi, 22.09.2022 at 10:18

    da ca merge bunica pana acolo sa cumpar vechituri la ce pret este acum combustibilul, si nici nu ai loc de parcare ca functionarii publici ii duce capul sa se gindeasca si la cumparatori si vizitatori cand fac asa ceva. In 3 luni il inchid din lipsa de cumparatori si vanzatori, acolo era un targ de animale ocazional si nici ala nu a mai functionat

  2. albaiulian

    joi, 22.09.2022 at 11:04

    RUSINE! Dupa Apulum Agraria, acum mutati si targul de vechituri la tzaranusii din Ighiu. Cred ca cel mai bine ar fi sa mutati Primaria Alba Iulia acolo, ca sa ne scapam de voi.

  3. facsimil

    joi, 22.09.2022 at 12:15

    aceeași bătaie de joc ca întotdeauna.
    și anume, când ceva funcționează, trebuie neapărat închis sau mutat.
    bineînțeles totul se face democratic și transparent în sensul că nici vorbă.
    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  4. Mircea

    joi, 22.09.2022 at 13:01

    Muativa ma toti la aia acolo,primaru de acolo este vataf mare, de ani de zile nu are contracandidat ca este mana dreapta a lui Dumitrel,RUSINE primariei Alba!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax