Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba, condamnat pentru condus sub influența drogurilor. Consumase cu două zile înainte de a fi tras pe dreapta

Publicat

Un tânăr șofer care a fost depistat ca și consumator de substanțe interzise, după ce a fost testat în trafic, pe o stradă din Alba Iulia, a fost recent condamnat de magistrații din oraș. 

Acesta a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În motivarea instanței din data de 8 noiembrie este scris faptul că tânărul consumase un tip de metamfetamină cu două zile înainte de a fi tras pe dreapta. 

Chiar și magistrații au notat că gradul de pericol era unul realtiv redus. Însă, condamnarea acestuia a fost similară ca a unui șofer care a consumat droguri iar apoi s-a urcat la volan. 

Motivarea magistraților a fost făcută publică, iar în ea apare scris ceea ce s-a întâmplat.

În linii mari, tânărul a precizat în fața magistraților că ”pe data de 21 februarie 2022, în jurul orei 20:30, a consumat împreună cu prietenii săi o substanţă de culoare albă, asemănătoare cu sarea dizolvată în apă, care i-ar fi creat o stare de surescitare”, se arată în documentul citat.

Apoi două zile mai târziu a fost tras pe dreapta de către polițiștii rutieri.

Potrivit motivării instanței, pe ”data de 23.02.2022 rezultă că, la ora 03:00, inculpatul  a fost depistat de organele de poliţie conducând autoturismul, pe strada Calea Moţilor din Alba Iulia. Oprindu-l pentru un control de rutină, aceştia au observat comportamentul deviant al şoferului, motiv pentru care l-au testat cu aparatul Drugtest, acesta indicând un rezultat pozitiv pentru substanţa T3B AMP. În continuare, inculpatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba în vederea prelevării de mostre biologice.

Analizând proba de urină recoltată la ora 04:08, a fost evidenţiată metamfetamină, aspect consemnat în buletinul de analiză toxicologică. Coroborând comportamentul firesc al inculpatului constatat cu ocazia examenului clinic efectuat la UPU – SMURD Alba Iulia, cu aceea că mostra sa de sânge ridicată la 23.02.2022, ora 04:08, a fost testată negativ pentru amfetamine, se poate concluziona în sensul că organismul făptuitorului se afla în faza de eliminare a substanţelor psihoactive consumate, efectul acestora asupra psihicului şi gradul de periculozitate socială a conduitei antisociale fiind relativ reduse”.

Drept urmare, acesta a fost încadrat la conducere sub influența substanțelor interzise. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat la un an de închisoare cu amânare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax