Connect with us
Publicitate

ABRUD

Tânăra adoptată în anii 90 de o familie de canadieni și-a găsit un frate la Abrud, după 27 de ani

Publicat

Violeta Ion, adoptată în urmă cu 27 de ani de o familie de canadieni, dintr-o casă de copii din Alba, și-a găsit un frate la Abrud. În urma articolului din alba24, ”O canadiancă adoptată în anii 90 dintr-o casă de copii din Alba, își caută părinții. 27 de ani de întrebări”, primarul din Bucium, Cornel Napău, a identificat o parte din familia tinerei. Este vorba despre un frate, Ciprian Trif, care a fost crescut de o mătușă din Abrud, Margareta Șoit. 

Nu toate veștile sunt însă bune. Mama Violetei a decedat, iar fratele ei, Ciprian, a fost crescut de Margareta Șoit, în familia ei. Fratele Margaretei, între timp decedat și el, a trăit în concubinaj cu mama Violetei, rezultând un copil care a ajuns în grija femeii. Acum, Ciprian are 26 de ani și lucrează la Gârda.

Violeta Ion s-a născut în 1988, la Abrud și a fost adoptată în 1991 de către o familie din Canada. Tânăra a trăit timp de 27 de ani cu întrebări legate de trecutul ei și al familiei biologice în care s-a născut. Din acest motiv a dorit să facă acum acest pas.

Ea este ajutată în această încercare de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda, care a creat o pagină de Facebook dedicată copiilor care au fost dați în adopție în anii 90 și care acum își caută părinții biologici: „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“.

Povestea Violetei Ion începe în 27 septembrie 1988, la spitalul din Abrud, unde i-a fost înregistrată nașterea. Despre părinți Cornel și Aurelia Ion, știa doar că sunt din Izbita, comuna Bucium, Județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax