Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O tânără din Alba Iulia a crezut că și-a găsit iubirea, pe internet. Calvarul trăit după ce a căzut în capcana unui ”Lover Boy”

Publicat

Cazul unei femei din Alba Iulia care a căzut în plasa unor proxeneți este detaliat de magistrați, după ce trei persoane au primit condamnări definitive. 

Este vorba despre un caz clasic, metoda ”Lover Boy”, în care victima a căzut în plasa unui proxenet. 

În data de 9 noiembrie 2023, magistrații instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia au dat o decizie definitivă în dosarul de trafic de persoane. Motivarea  a fost făcută publică fiind disponibilă pe site-ul CSM.

Ademenită cu promisiuni și o familie

Femeia, în vârstă de 25 de ani trecea printr-o etapă grea a vieții, singură, cu doi copii, cu o stare emoțională puternic afectată, a cunoscut un bărbat pe internet.

Acesta după câteva discuții i-a spus că vrea să își întemeieze o familie și a chemat-o să stea la el. Femeia a crezut vorbele bărbatului și a acceptat propunerea acestuia.

Se întâmpla în anul 2022, în luna februarie. La scurt timp după ce a ajuns în locuința bărbatului acesta i-a propus să facă videochat, însă ea a refuzat.

Într-o zi, bărbatul i-a spus femeii că se mută la Pitești și că or să își găsească de muncă acolo. Acesta a fost de acord să plece din Alba Iulia.

Însă, cei doi s-au întâlnit pentru a merge spre Pitești cu alte două persoane. De fapt persoanele erau o femeie care practica prostituția și soțul său care o proteja.

Traficată unui cuplu care se ocupa cu prostituția

A și fost momentul în care bărbatul care a ademenit-o prin metoda ”Lover Boy” a dat-o pe femeie mai departe, pentru a fi exploatată. Deși nu știa, tânăra de 25 de ani urma să fie dusă într-un apartament și obligată să se prostitueze.

Când a ajuns la apartament, cei doi, au început să o amenințe și să o bată. Mai exact să îi spună că dacă nu se prostituează va fi aruncată de la etaj, iar apoi vor merge la Alba Iulia și îi vor răni copiii și mama.

Femeia se ocupa de ”reclama” tinerei din Alba Iulia. Mai exact îi făcea poze dezbrăcată și posta serviciile sexuale pe care le oferă, contra cost, pe site-ul publi24.ro.

Tânăra din Alba Iulia era ținută mereu sub observație. Aceasta putea să iasă afară din locuința închiriată în Pitești, doar pănă la o farmacie din apropiere pentru a cumpara prezervative.

Tânăra din Alba Iulia a reușit să scape

La un moment dat, a reușit să fugă din apartament și să își  anunțe mama că este ținută cu forța și obligată să practice prostituția. Atunci mama a sunat la 112 și a raportat cazul.

Tânăra din Alba Iulia a fost abandonată în gara, iar cei doi care o obligau să practice prostituția au fugit din apartment.

Cazul a ajuns în atenția DIICOT, care au deschis un dosar penal pentru trafic de persoane.

Pedepse primite de cei trei inculpați

O decizie în primă instanță a fost dată de Tribunalul Alba, în data de 10 februarie 2023, iar apoi dosarul a ajuns în apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cei trei inculpați au încercat să se aparere și să spună că tânăra nu practica prostituția obligată ci de bună voie și că nu a fost ținută cu forța în apartamentul din Pitești.

Însă, mare parte a probelor au fost obținute din telefoanele inculaților. Anchetatorii au reușit să obțină o serie de probe incriminatoare, din convorbiriile celor trei pe rețelele sociale și aplicațiile de mesagerie.  Probleme au convis judecătorii de faptele comise de cei trei. Drept urmare au dat o serie de pedepse.

Bărbatul care a ademenit-o pe femeie a fost condamnat la 3 ani și două luni de închisoare.

Cel care o ținea cu forța în apartment și o amenința a primit o condamnare de 3 ani și 4 luni de închisoare.

Femeia care practica și ea prostituția a primit din partea magistraților o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia instanței de fond a fost păstrată de Curtea de Apel Alba Iulia care a respins apelurile inculpaților. Drept urmare, decizia a devenit definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax