Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Românii au Talent: Un tânăr din Alba Iulia, pe scena show-ului de la ProTV, în această seară. Cum vrea să impresioneze juriul

Publicat

Andrei Șerban, un tânăr de 18 ani din Alba Iulia, va participa vineri la emisiunea „Românii au talent”, difuzată pe ProTV. Acesta va cânta un colaj muzical cu acordeonul și muzicuța. 

Andrei Șerban s-a născut în data de 17 februarie 2005, la Alba Iulia. Prima apariție pe scenă a fost în cadrul concursului Mini Mega Star, când avea 6 ani și încă era la grădiniță. Nu a luat nici un premiu, dar a impresionat publicul prin prestația lui.

Vezi AICI: Andrei Șerban la Românii au talent 2023

De la 6 ani la 7 ani a urmat cursuri de pian muzică clasică cu prof. Rita Vrănceanu.

Apoi a urmat timp de 3 ani cursuri de canto muzică ușoară la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, cu prof. Marinela Popa. În paralel, a urmat cursuri de actorie la Palatul Copiilor din Alba Iulia, sub îndrumarea prof. Teodora Mălin.

De la vârsta de 10 ani a luat lecții private de pian și canto cu prof. Laura Orian de la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria” din Alba Iulia.

La vârsta de 12 ani a apărut pentru prima dată la televizor, în cadrul emisiunii Vocea României Junior de pe ProTV, unde a cântat la pian și voce.

YouTube video

La vârsta de 13 ani a participat ca invitat special la festivalul Sărbatoarea Mierii din Blaj, unde a cântat 10 piese muzicale împreună cu band-ul „Before 7”, dintre care o piesă compoziție proprie „Tu, doar tu”.

Prima melodie a fost scrisă de Andrei la vârsta de 11 ani, din dragoste pentru o colegă. Piesa a fost finalizată în 2018 și s-a numit “Tu, doar tu”.

În vederea pregătirii pentru admiterea la liceul de muzică din orașul natal, Andrei a urmat timp de doi ani, lecții private de pian muzica blues și jazz de la prof. Ovidiu Parjol, în paralel studiind teoria muzicii cu prof. Iosif Fit.

A reușit să intre la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria” din Alba Iulia, al treilea candidat pe liste și ocupând singurul loc disponibil la secția de Canto Jazz – muzică ușoară, la prof. Cristina Stroia.

La vârsta de 16 ani a participat la casting-ul organizat de ProTV în orașul Cluj-Napoca pentru emisiunea SuperStar România, unde a fost selectat pentru etapa următoare. Emisiunea s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16-30 de ani și a fost pe formatul American Idol, Andrei fiind selectat din peste 5000 de tineri înscriși în concurs.

În cadrul emisiunii SuperStar România, el a cântat la acordeon și voce melodia celebrului regretat Gică Petrescu – „Uite așa aș vrea să mor”. A obținut patru de „DA” din partea juraților, urmând să concureze în etapa a doua.

Andrei a făcut din nou spectacol, fără emoții, cântând piesa „Bella ciao” din serialul „La Casa de Papel” și a fost foarte aproape să treacă în următoarea etapă.

YouTube video

Între timp, Andrei a muncit la a doua piesă muzicală din cariera sa, compusa de el, numită “Wake me up”. Aceasta este o melodie cântată de el la chitară în limba engleză, cu un vibe foarte adolescentin.

Andrei Șerban a lansat piesa “Maximiliana” (a treia piesă din cariera sa muzicala), piesă pe care a cântat-o în cadrul emisiunii Superstar România.

YouTube video

Maximiliana este o melodie în limba română, scrisă și compusă din dragoste pentru o colegă de liceu.

Din ianuarie 2023, Andrei a început cursuri de producție muzicală, teatru și film la liceul Rochester Independent College din Londra.

Familia îl susține în totalitate, mama, fratele mai mic Daniel și tatăl lui sunt staff-ul lui tehnic. Visul lui este să facă o carieră muzicală internațională și să își compună singur piesele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax