Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Alba Iulia, suspect că a înșelat o femeie pretinzând că este agent SIE, a scăpat de arest. Prima reacție a lui Keops

Publicat

G. A., zis ”Keops”, tânărul din Alba Iulia, reținut la sfârșitul săptămânii trecute și cercetat pentru că ar fi înșelat mai multe persoane, nu a fost arestat preventiv. 

Mai exact, procurorul de caz a cerut arestarea preventivă a acestuia, dar magistrații de la Judecătoria Alba Iulia au respins cererea. De asemenea, pe numele tânărului, procurorul de caz nu a cerut nici luareamăsurii controlului judiciar.

Până în acest moment, procurorii nu au făcut nici apel la decizia magistraților de la Judecătoria Alba Iulia. 

După ce a scăpat din reținerea de la IPJ Alba, tânărul  a contactat ( direct sau potrivit declarației acestuia prin avocat), redacțiile ziarelor locale care au publicat comunicatul prin care poliția anunța că acesta a fost reținut, pentru a distribui copia unei plângeri penale împotriva polițiștilor care anchetează cazul, semnate de una dintre persoanele din dosar.

C. I. M. – parte vătămată în dosar a făcut o plângere adresată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

De asemenea, acesta a dat chiar și o declarație în fața unui notar în care spune că nu a fost prejudiciat în nici un fel de G. și că nu vrea să depună vreo plângere împotriva acestuia.

O altă persoană, martor în dosar și iubita lui G., a scris, de asemenea, cum s-au petrecut audierile la IPJ Alba.

UPDATE: La câteva ore după publicarea articolului, pe contul de facebook al redacției am fost contactați de M. C. Acesta a ținut să precizeze că s-au făcut nu două ci cinci plângeri penale împotriva polițiștilor care au cercetat cazul.

Doi martori, două persoane vătămate și a cincea plângere semnată chiar de G.. ”Mai oameni buni, omului asta, au încercat să preseze, să intimideze, să facem orice să îl nenorocim. Îi sunt puse niste fapte în cârcă, pe care ( parțile vătămate nr.) nu le recunosc. ”

CITEȘTE ȘI: ”Keops” din Alba Iulia: fals agent secret, polițist și funcționar la finanțe, REȚINUT. Cum a strâns peste 132.000 de lei

Reamintim că vineri polițiștii din Alba Iulia au reținut un bărbat care s-ar fi folosit de calități false pentru a obține sume de bani de la diverse persoane. S-a dat drept polițist, ofițer de informații SIE sau funcționar la finanțe și a reușit să obțină peste 132.000 de lei, au precizat polițiștii din Alba.

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 iulie 2020, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, zis ”Keops” care este cercetat pentru înșelăciune, uzurparea de calități oficiale și conducere fără permis.

M. C., patronul firmei la care lucrează G. și persoană vătămată în dosar, este o figură cunoscută în Alba Iulia. Acesta a fost președinte PSD Alba Iulia între anii 2007 și 2008 și membru al Marii Loje Masonice din România. Într-o plângere penală adresată procurorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, C. a evidențiat mai multe aspecte din timpul audierilor de la IPJ Alba.

De asemenea, iubita lui G. a redactat și ea o scrisoare deschisă care a ajuns în posesia alba24.ro. În scrisoare, tânăra detaliază cum s-au petrecut audierile de la sediul Poliției din Alba Iulia.

Cei doi afirmă că nu au fost tratați cum trebuie la sediul IPJ Alba, că au fost transportați inadecvat până la instituție și că polițiștii le-ar fi sugerat ce ar fi trebuit să scrie în declarații.

G. a mai avut în trecut probleme cu legea. Tânărul a fost condamnat definitiv la o pedeapsa cu închisoarea pentru înșelăciune, iar în prezent este cercetat în stare de libertate, tot pentru înșelăciune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax