Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul electrocutat la Alba Iulia va fi transferat la Spitalul Militar din Bruxelles. Are arsuri pe 65% din suprafața corpului

Publicat

Tânărul rănit grav vineri dimineața, după ce s-a electrocutat pe șantierul construcției unui bloc din Alba Iulia, va fi transferat la Spitalul Militar din Bruxelles, cu transport aerian. Muncitorul este intubat și ventilat mecanic, suferind arsuri pe 65% din suprafața corpului.

UPDATE, ora 15.20: Elicopterul SMURD a ajuns la Alba Iulia, pacientul urmând să fie transportat la Cluj.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Alba, pacientul a fost adus la UPU Alba Iulia, a fost intubat și ventilat mecanic și pregătit pentru transfer la Spitalul Militar de la Bruxelles.

Vezi și UPDATE VIDEO: Muncitor ELECTROCUTAT la Alba Iulia. Lucra la un bloc în construcție, aflat lângă liniile de înaltă tensiune

”Acesta prezintă arsura prin arc electric, pe 65 la sută din suprafața corpului, de gradele doi și trei, în zona fetei, gatului, toracelui, abdomenului și membrelor superioare și inferioare”, potrivit sursei citate.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani (din Drâmbar) va fi transportat la Cluj cu elicopterul SMURD și de acolo va fi preluat cu avionul pentru transferul la spitalul din Belgia.

Citește și Ce zic autoritățile din Alba despre blocul de lângă liniile de înaltă tensiune. Omul electrocutat se zbate între viață și moarte

Reamintim că tânărul lucra cu forme legale pe șantierul construcției unui bloc din zona Schit în Alba Iulia. Miercuri dimineața, ar fi încercat să întindă un cablu electric, de la nivelul al treilea al blocului în construcție, la o baracă aflată în fața clădirii. În acel moment cablul ar fi atins liniile de înaltă tensiune 110 kV, aflate la distanță mică de clădire. 

Incidentul este considerat accident de muncă, ITM Alba urmând să stabilească în ce condiții exacte s-a produs acesta și eventuale măsuri. Cazul a ajuns și în atenția Poliției.

În actualizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ion

    vineri, 06.09.2019 at 12:37

    Este interesant cum s-au emis avizele de construire cladire pe un teren langa linia de inalta tensiune.

  2. marius

    vineri, 06.09.2019 at 13:15

    nr. autorizatie? sub linii de curent

  3. chill out

    vineri, 06.09.2019 at 22:17

    Blocul ala ar trebui daramat. Nu are ce cauta sub liniile de inalta tensiune. In plus exista o zona de protectie fata de linile de curent. In plus toti cei ce vor locui in viitor pe o raza de cel putin 100 fata de liniile de curent de inalta sunt expusi la dureri de cap insuportabile… asta datorita radiatilor electrice emise de linii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax