Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Țara e plină de proteste, PSD își face „zestre”. Schimbare politică la Direcția Agricolă Alba: Dorel Rus, înlocuit cu Gheorghe Lazea (PSD)

Publicat

protest Vorba românească „țara arde și baba se piaptănă” ar putea descrie perfect situația din prezent. În timp ce în țară au loc proteste de amploare împotriva Guvernul PSD, miniștrii social-democrați se arată preocupați de schimbarea șefilor din deconcentrate. O primă schimbare făcută în județul Alba, la recomandarea organizației locale a social-democraților, a fost cea a directorului Direcției pentru Agricultură, Dorel Mircea Rus, care a fost înlocuit, prin ordin al ministrului Agriculturii, cu Gheorghe Lazea.

Dorel Rus a ocupat funcția de director al Direcției pentru Agricultură a județului Alba în perioada 22 iunie 2015 – 31 ianuarie 2017. Acesta a fost schimbat prin ordin al ministrului Agriculturii, fiind înlocuit cu Gheorghe Lazea (PSD), care a fost numit director interimar.

Lazea nu este la primul mandat în funcţia de director, fiind pentru a patra oară când ocupă fotoliul de la conducerea instituției, după perioada 2001 – 2005, martie 2009 și 2012 – 2015.

În județul Alba, schimbări ce au ținut cont de culoarea politică au avut loc și în învățământ. Așa se face că, la Alba Iulia, deși și-a picat proba scrisă la examenul pentru funcția de director adjunct, Ramona Popa a fost numită în funcție, interimar, prin detașare, doar că nu la unitatea pentru care a susținut concurs, adică la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, ci la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș”.

Ramona Popa a susținut examenul pentru ocuparea postului de director adjunct însă nu a trecut de proba scrisă obținând 24 din cele 50 de puncte . Cu toate acestea, a fost numită în această funcție direct de IŞJ Alba, pe motiv că niciun profesor de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” nu s-a înscris.

Citește și Politica, „mama competenței” în învățământul din județul Alba. Cum a ajuns o profesoară, director adjunct la Școala „Vasile Goldiș” cu toate că și-a picat examenul

Inspectorii școlari generali adjuncți ai Inspectoratului Școlar Județean Alba, Rodica Andronescu și Marcel Stan, membri PNL, și-au înaintat demisiile, în 30 ianuarie. Aceștia nu au comentat motivul alegerii făcute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax