Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Crăciun din Alba Iulia: Programul ultimelor două seri. Raoul, colinde, folk, Theotokos și Ursul de la Comănești – Leorda

Publicat

Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea un program special în 22 și 23 decembrie, ultimele seri ale evenimentului. Organizatorii propun publicului o serie de concerte: Raoul, colinde, folk, Theotokos și „Ursul de la Comănești – Leorda”.

De la deschiderea oficială și până acum, Târgul de Crăciun din latura de Vest a Cetății Alba Carolina a fost, în fiecare weekend, gazda perfectă pentru colindători mici sau mari, mulți sau puțini, artiști profesioniști sau amatori pasionați de colindul românesc care ne însoțește și înfrumusețează mereu sărbătorile.

Vezi și Versuri colinde de Crăciun: cele mai frumoase texte

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, rezonanța colindelor crește și ea. Ultimele evenimente programate înaintea marii sărbători a Nașterii Domnului sunt și cele mai așteptate.

Vineri, 22 decembrie, de la ora 18.00 avem parte de o seară de colinde memorabilă, în care corul Theotokos va face să răsune Cetatea.

Sâmbătă, 23 decembrie, în ajun de… Ajun, ne așteaptă cel mai lung dintre spectacolele pregătite de Primăria Alba Iulia pentru albaiulieni și turiști la Târgul de Crăciun din Cetate.

Startul se va da la ora 17.00 cu un spectacol de tradiții și obiceiuri strămoșești plin de sunet, culoare și mișcare: „Ursul de la Comănești – Leorda“.

Inclus, pentru valoarea și autenticitatea sa, de UNESCO în patrimoniul universal imaterial, obiceiul va fi adus în acest an și la Alba Iulia, prin parteneriatul cu Casa de Cultură a Studenților din oraș.

Tot pe 23 decembrie, de la ora 18.00 colindul tradițional se combină cu chitara și vocea lui Vasile Palfi pentru o seară de colinde folk.

În sfârșit, de la 7 seara, toți cei prezenți sâmbătă în Cetate vor avea parte de un – concert extraordinar de colinde cu Cătălina Bulac, Anastasia Pleșa, Maria Zecheru, Alice Todericiu și Isabela Ciama.

Invitatul special al serii de sâmbătă este Raoul. În egală măsură pasionat de colindele vechi românești și creator de cântece de Crăciun noi și moderne, Raoul este cel care, prin albumul său “Stele de gheață”, lansat în 2019, a devenit una dintre cele mai importante voci din muzica ascultată de români la sărbătorile de iarnă.

Concertul susținut de Raoul este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax