Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2020, ANULAT din cauza restricțiilor impuse în pandemie. Detalii de la organizatori

Publicat

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai cunoscută sărbătoare populară din Apuseni, nu va fi organizat în acest an. Autoritățile din Alba au transmis că evenimentul nu va avea loc, din cauza restricțiilor impuse în pandemie.

”Consiliul Judeţean Alba şi Primăria comunei Avram Iancu face cunoscut faptul că Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai iubită sărbătoare populară a moţilor, nu va putea fi organizată în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Din păcate, această străveche tradiţie se va întrerupe vremelnic, pentru că sănătatea şi siguranţa oamenilor primează.

Tradiţiile rămân însă partea cea mai importantă a spiritualităţii noastre, iar anul viitor ne vom întâlni din nou pe platoul de pe Muntele Găina pentru a celebra cum se cuvine această sărbătoare etno-culturală unică în România, ale cărei ecouri au trecut deja dincolo de graniţele ţării”, transmit reprezentanții CJ Alba.

Vezi și MESAJE de Sfântul Ilie. Felicitări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui. Urări cu tâlc

Târgul de Fete de pe Muntele Găina este una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale cu o vechime de sute de ani, care este organizat anual, de regulă în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax