Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tarif mai mare pentru închirierea bicicletelor la Alba Iulia, din nou la aprobat în Consiliul Local. Facilităţi pentru 2015 şi programul

Publicat

biciclete ivelo alba iulia

biciclete ivelo alba iulia În atenţia Consiliului Local Alba Iulia intră din nou propunerea de scumpire a tarifului de închiriat biciclete în oraş, de la 3 lei/oră, la 4 lei/oră, de această dată începând cu luna aprilie 2015. Aceeaşi iniţiativă a mai fost prezentată la aprobare în iunie anul trecut, însă atunci a fost amânată.

Tariful de închiriere pe zi ar urma să rămână neschimbat, de 15 lei. De asemenea, se păstrează dreptul copiilor până la 16 ani și a pensionarilor, de a folosi gratuit bicicletele, până la 2 ore pe zi.

Propunerea vizează modificarea protocolului de cooperare cu Asociaţia „Green Revolution” din România prin act adiţional. Motivaţia este că Alba Iulia a beneficiat de un privilegiu la implementarea proiectului I`Velo, fiind al doilea cel mai mic oraş din ţară care s-a alăturat iniţiativei, astfel că a fost aplicat tariful de 3 lei/oră, în condiţiile în care în celelalte locaţii acesta era de 4 lei/oră.

(P)  Haine sport ciclism pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

“Implementarea proiectului I’Velo în Alba Iulia s-a dovedit a fi un succes, nefiind puține zilele în care, în jurul amiezii, toate bicicletele erau închiriate atât de locuitori ai orașului cât și de turiști dornici să viziteze Cetatea Alba Carolina”, se arată în documentaţie.

În sezonul 2014, centrul I’Velo a funcţionat 195 de zile, în care au fost 7000 de închirieri de biciclete, 1.760 dintre acestea, adică 25%, gratuite (pensionari și copii până în 16 ani)

Majoritatea clienţilor au fost bărbaţi (54%), iar femei 46%.

În medie, opt biciclete se defectează pe zi, în urma folosirii acestora, astfel că au fost necesare 849 de reparații (la fiecare bicicletă intervenindu-se de peste 6 ori). La cheltuielile de reparații se adaugă și costurile de transport, depozitare și închiriere spațiu (pentru biciclete) pe o perioadă de 5 luni aferentă perioadei friguroase din timpul anului.

Au fost şi cazuri de furt: două biciclete nu au mai fost returnate după închiriere.

Din aceste motive, potrivit proiectului, și “ținând cont de faptul că reparațiile bicicletelor cauzate de utilizarea defectuoasă a acestora de către cetățeni nu sunt mai prejos decât celelalte orașe din țară”, se propune aprobarea armonizării tarifului de închiriat biciclete la nivelul tarifelor practicate în cadrul celorlalte orașe din România în care a fost implementat proiectul I’Velo.

Totodată pentru sezonul 2015 se dorește îmbunătățirea calității serviciilor, prin dublarea personalului prezent la stația I’Velo din municipiul Alba Iulia, astfel încât să poată fi reduși considerabil timpii de reparare a bicicletelor defecte din timpul sezonului. În acest sens vor fi angajate încă două persoane.

Mai mult, Asociația Green Revolution intenţionează să pună la dispoziţie 10-15 biciclete, prin închiriere gratuită, în cadrul evenimentelor culturale organizate în Alba Iulia. Garanția returnării bicicletelor va fi posibilă prin păstrarea actelor de identitate a persoanelor respctive pe toată perioada închirierii. Scopul principal îl reprezintă promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ și promovarea proiectului de plan local.

Programul de lucru al centrelor de bike-sharing:

Aprilie

Luni – vineri: 11:00 – 20:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 19:00).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 19:00)

Mai

Luni – vineri: 11:00 – 21:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:00).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:00)

Iunie, Iulie, August

Luni – vineri: 11:00 – 21:30 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:30).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:30 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:30)

Septembrie

Luni – vineri: 11:00 – 21:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:00).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 20:00)

Octombrie

Luni – vineri: 11:00 – 20:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 19:00).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 19:00)

Noiembrie

Luni – vineri: 11:00 – 19:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 18:00).

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 19:00 (ultima închiriere cel târziu la ora 18:00)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    marți, 10.03.2015 at 11:28

    Au vazut ca merge treaba cu inchiriatul bicicletelor anul trecut si s-au gandit sa mareasca tariful, miscare neinspirata pentru ca va scadea cu siguranta numarul de inchirieri zilnice pe timpul verii. Am avut si eu curiozitatea sa inchiriez o bicicleta anul trecut, modul de derulare al formalitatilor este destul de simplu, trebuie sa recunosc, dar starea tehnica a bicicletei a lasat de dorit, asta la doar 2 luni de la demararea programului in Alba Iulia. Si atunci ma intreb, daca tariful va fi mai mare, starea tehnica a bicicletelor va fi mai buna sau chiar se vor achizitiona altele noi? Iar personalul ar trebui scolarizat ceva mai mult in privinta bunelor maniere, in ideea in care de acest serviciu beneficiaza si turistii care ne viziteaza orasul si care nu sunt putini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax