Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tauridele: Cea mai spectaculoasă ploaie de meteori din ultimii șapte ani. Mingi de foc colorate în roșu, galben sau portocaliu

Publicat

Este un adevărat spectacol pe cerul nopții în această perioadă, când o ploaie de meteoriți denumită Tauride își va atinge apogeul vizibilității.

Fenomenul mai este denumit „mingile de foc de Halloween” are loc până în 2 decembrie 2022, iar în perioada 5 – 10 noiembrie atinge apogeul. Condiția esențială pentru a fi observate este să fie cerul senin.

Tauridele sunt renumite pentru producerea celor mai multe și mai strălucitoare mingi de foc, meteori care pot părea chiar mai strălucitori decât planeta Venus relatează CNN.

Originea Tauridelor

Tauridele sunt rezultatul spargerii unei comete foarte mari în urmă cu aproximativ 20.000 de ani . Printre alte resturi, acea spargere a creat cometa Encke, care are o orbită în jurul Soarelui de puțin mai mult de trei ani, cea mai scurtă dintre orice cometă majoră din sistemul nostru solar.

Cu fiecare trecere a Pământului pe orbita sa scurtă, acesta lasă în urmă o urmă de resturi. Această urmă include Tauridele de Sud , care sunt un grup atât de mare încât planetei noastre durează câteva săptămâni pentru a trece prin ele.

Mingile de foc sunt uneori colorate

Bilele de foc de la Tauride sunt meteoriți mai mari de un metru și strălucesc excepțional de strălucitor, potrivit NASA. Se mișcă încet, deoarece lovesc atmosfera Pământului într-un unghi perpendicular, astfel încât pot fi văzuți mișcându-se pe cer pentru câteva secunde, față de milisecunda de vizibilitate pe care o oferă majoritatea meteorilor.

Meteorii mai strălucitori și de lungă durată pot fi văzuți fragmentându-se și distrugându-se în timp ce călătoresc prin cer, potrivit Lunsford. De multe ori, mingile de foc sunt colorate, apărând roșii, portocalii sau galbene.

Tauridele din 2022 oferă cea mai spectaculoasă ploaie de stele din ultimii 7 ani

Se așteaptă ca ploaia de meteori din acest an să includă un număr mai mare de mingi de foc. Tauridele Sudice prezintă de obicei doar aproximativ cinci meteori pe oră în momentul de vârf, punctul în care Pământul este cel mai aproape de centrul fluxului de resturi spațiale. Dar la fiecare șapte ani, gravitația lui Jupiter atrage fluxul de meteoriți și provoacă o creștere a numărului acestora.

Alte ploi de meteori care vor avea loc până la sfârșitul lui 2022

Mai sunt patru ploi de meteori pe care le puteți vedea în restul anului 2022, conform ghidului EarthSky pentru ploile de meteori 2022

  • • 12 noiembrie: Tauridele de Nord
  • • 18 noiembrie: Leonide
  • • 14 decembrie: Geminide
  • • 22 decembrie: Urside

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 06.11.2022 at 20:46

    Unde a dispărut articolul cu locurile vacante la stat ? Nu mai daţi astfel de articole, că enervaţi lumea. Toţi ştiu că astea sunt pentru proştii partidelor, care nu au nici o calificare, dar trebuie remuneraţi la greu.

  2. pilu

    duminică, 06.11.2022 at 20:56

    Scuzaţi-mă am încurcat Alba 24 cu …. Încă o dată mii de scuze, am comis-o.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax