Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TAXA AUTO 2018: Două variante de lucru. Vom plăti fie la înmatriculare, fie la pompa de carburanți

Publicat

masini second hand

Din vara acestui an va fi reintrodusă TAXA AUTO 2018. La Fondul de Mediu este în discuție un proiect de lege privind reintroducerea taxei de poluare, care are două variante de lucru – una pentru mașini și o alta pentru combustibil. Cele două variante sunt în contradicție și deocamdată nu se știe care va fi varianta finală.

Taxa de mediu pe mașini are drept scop reducerea importurilor second hand, din cauza cărora ar fi crescut numărul de rable în România. Peste 630.000 de maşini vechi au fost înmatriculate anul trecut, iar fenomenul ar putea lua amploare în 2018. Peste 120.000 de maşini au fost omologate deja de la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a anului 2017.

PRIMA VARIANTĂ este introducerea unei taxe în funcție de coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon. Valoarea noii taxe de mediu ar urma să varieze între 50 de euro și 3.000 de euro.

A DOUA VARIANTĂ presupune ca taxa să se aplice la carburnat, adică la pompă. Ideea acestui proiect este să descurajeze plimbarea cu autoturismele prin oraș și să trimită populația către transportul în comun.

Noua taxă auto 2018, indiferent de varianta aleasă, va fi introdusă cel mai probabil la începutul verii.

Taxa de prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată în România la 1 ianuarie 2007. Pe 19 februarie 2009, taxa a fost modificată, iar Guvernul a scăzut valoarea ei cu o treime. Din 30 ianuarie 2012 şi până la 31 decembrie 2012, taxa a fost suspendată, iar cei care apucaseră să o plătească urmau să primească banii înapoi. Din 15 martie 2013 intră în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor poluante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax