Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxa de mediu pentru mașinile second-hand se întoarce, și nu vine singură. Întreținerea unei mașini vechi va fi o misiune imposibilă

Publicat

masini parc auto Taxa de mediu se întoarce sub numele de ”taxă de poluare”. Și, din păcate pentru șoferi, nu vine singură ci cu o schimbare semnificativă la ”modul de calcul al impozitării vehiculelor”, altfel spus cu noi costuri anuale aferente fiecărei mașini. Concret, se vorbeşte despre un impozit mixt.

Oficiali din Administrația Fondului de Mediu și Ministerul de Finanțe au declarat că „până la finalul anului sperăm să avem o variantă agreată de toți cei implicați pentru o nouă taxă pe poluare”. Deși nu se știu încă prea multe detalii legate de cum se va aplica, se pare că proprietarii de mașini vor plăti o parte la înmatricularea maşinii şi o parte sub forma unei taxe anuale, în funcţie de emisiile de poluare. Cu alte cuvinte, întreținerea unei mașini vechi va fi aproape imposibilă.

Alte variante sunt ca taxarea să se facă doar la înmatricularea unei mașini cumpărate la mâna a doua, sau să fie introdus un impozit anual în funcție de cât poluează mașina.

Pe șeful Administrației Fondului pentru Mediu, l-a luat gura pe dinainte: ”Va fi o plată anuală, gen impozit sau alte taxe, care să fie gândită cu o valoare accentuată, o valoare foarte mare … de fapt, o valoare mai mare pentru acele vehicule cu o normă de poluare inferioară față de celelalte”.

Revenirea Taxei de Poluare AUTO va lovi piața mașinilor la mâna a doua din România; cel puțin așa spun cei care vând autovehicule second hand dar și mulți români care nu-și permit mașini noi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax