Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Taxele şi impozitele locale, propuse pentru majorare, la Ocna Mureş. Motivul: arieratele unei firme la care acţionar unic este CL

Publicat

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local la Ocna Mureş din 31 ianuarie este inclus un proiect de hotărâre prin care se propune majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, la doar două săptămâni de la decizia prin care aleşii locali stabiliseră că acestea rămân la nivelul celor de anul trecut. Motivul pentru care vor trebui să revină asupra hotărârii este faptul că o firmă la care Consiliul Local este unic acţionar are arierate de 5 miliarde lei vechi.

UPDATE: Proiectul de hotărâre a fost aprobat în şedinţa CL de joi. Au fost doar 2 abţineri la vot.

Legătura între necesitatea majorării impozitelor locale şi datoriile firmei deţinute de Consiliul Local Ocna Mureş este proiectul de modificare al Codului Fiscal aflat în dezbatere luna aceasta pe site-ul Ministerului Finanţelor prin care doar autorităţile locale care nu au înregistrate arierate la 31 decembrie 2012 pot lua hotărârea de a păstra nivelul de taxe la cel de anul trecut, prin aplicarea OG 1/2013. O altă condiţie este să nu fie afectate veniturile proprii ale bugetelor locale. Astfel că datoriile firmei „Prego” din Ocna Mureş, în cuantum de 5 miliarde lei vechi, la sfârşitul anului trecut, ar putea intra la categoria arierate ale administraţiei locale, având în vedere că CL este acţionar unic. De astfel, societatea este în lichidare, iar tot în şedinţa de joi este propusă încetarea contractului de concesiune între CL şi „Prego” (înfiinţată în 1995), care a expirat în 2012.

„Prego” desfăşura diferite activităţi de administrate a unor obiective de spaţiu public din oraş, printre care cimitirul, spaţiile verzi sau „Băile Sărate”. A adunat datorii la stat şi nu a mai putut fi redresată.

Acum, consilierii din Ocna Mureş vor trebui să ia în considerare proiectul de majorare a taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, aşa cum se arată în textul HG 1309/2012, prin care autorităţile locale ajustează baza de impozitare pentru clădiri şi terenuri cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani.

Vezi aici detalii despre hotărârea de CL din 14 ianuarie, în care era decisă păstrarea taxelor la nivelul celor de anul trecut.

Revenim cu amănunte după şedinţa de Consiliu Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Primăria Ocna Mureș explică necesitatea majorării taxelor și impozitelor locale pe 2013 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax