Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Taximetrist din Alba Iulia, cu dosar penal. A găsit un mobil în maşină şi nu l-a predat Poliţiei sau proprietarului

Publicat

telefon mobil

Un taximetrist din Alba Iulia este cercetat penal pentru însuşirea bunului găsit, după ce a păstrat un telefon mobil uitat în maşina sa, fără să anunţe Poliţia sau să îl caute pe proprietar.

Potrivit IPJ Alba, marţi, poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de „însuşirea bunului găsit”.

În 21 decembrie 2018, bărbatul, care este taximetrist, ar fi găsit în autoturismul său un telefon mobil, în valoare de 800 de lei, pierdut de un client. Bărbatul a păstrat telefonul şi nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile prevăzut de lege.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, telefonul a fost recuperat şi restituit persoanei care l-a pierdut.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.    

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ABC

    joi, 18.04.2019 at 08:18

    Credeam ca e mexicanul ala de la G*** care se filmeaza in timp ce conduce si era sa calce 7 oameni pe o trecere de pietoni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax