Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Țeapă online cu medicamente pentru boli grave. Percheziții la o grupare care vindea pastile pe internet și nu onora comenzile

Publicat

medicamente

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi, în Marea Britanie şi România, la o grupare specializată în înşelăciune şi fals informatic, care a creat site-uri unde vindea medicamente pentru tratarea unor boli grave.

După primirea banilor nu  se onorau comenzile şi nici nu se mai răspundea la mail sau telefon. Prejudiciul în acest caz se ridică la 100.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Română, două dintre percheziţii au loc pe teritoriul Marii Britanii, cu sprijinul poliţiei din Northampton, şi una pe teritoriul României, într-un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în care se efectuează cercetări pentru înşelăciune şi fals informatic.

”Persoanele bănuite ar fi creat trei site-uri, promovate în mediul on-line, exclusiv către piaţa din România, prin care ar fi oferit spre vânzare medicamente, în special dintre cele dedicate tratării de boli extrem de grave, precum cancerul, în scopul obţinerii de bani, în mod necuvenit, de la diferite persoane (pacienţi şi aparţinători), fiind cauzate atât pagube materiale, cât şi din punct de vedere al sănătăţii”, se precizează în comunicat.

Țeapa elaborată a produs prejudicii de 100.000 euro

Pentru a conferi un caracter de veridicitate acţiunilor companiei şi a imita procedura utilizată la nivelul farmaciilor, ar fi fost solicitate înscrisuri din care să rezulte afecţiunile medicale ori tratamentele prescrise de medici.

În momentul plasării comenzii, se solicita completarea şi transmiterea unor documente de tip „acord de livrare bunuri”, „împuternicire achiziţionare medicamente” şi „formular de achiziţionare”.

Victimele erau menținute în eroare, prin crearea unor paşi ce simulau o relaţie comercială reală în mediul on-line.

Persoanele puteau vizualiza, în contul creat pe site, plata efectuată, după care era transmis un cod de urmărire comandă, aparent emis de firma de curierat şi era emisă factura fiscală (invoice), toate aceste manevre având menirea de a induce clientului aparenţa unei tranzacţii reuşite.

După virarea banilor în contul bancar indicat, oamenii legii spun că, în majoritatea cazurilor, victimele i-ar fi contactat pe reprezentanţii site-urilor în legătură cu depăşirea termenului de livrare convenit, situaţie în care erau avansate scuze cu caracter general.

Oamenii aflau atunci că „se vor restitui sumele achitate”, „medicamentele nu sunt disponibile în acest moment”, „nu a preluat curierul comanda”, „mai aşteptaţi” ori se comunica un alt termen de livrare, care nu era respectat.

Ulterior, reprezentanţii site-urilor nu ar mai fi răspuns la e-mail-uri ori la apelurile telefonice.

Până la acest moment, prejudiciul cauzat este de aproximativ 100.000 de euro, menţionează Poliţia Română.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax