Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Telefoane mobile în valoare de aproape 43 milioane de lei, vândute online, fără fiscalizarea veniturilor

Publicat

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au identificat o firmă ce vindea online telefoane mobile de ultimă generație, fără să-și înregistreze legal veniturile. Din vânzările derulate în ultimii doi ani s-au obținut 43 milioane lei, prejudiciul la stat fiind de 12 milioane lei.

Firma este cu sediul în București.

”În perioada 2019–2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generație și s-au obținut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fără a fi înregistrate și declarate.

Reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală”, precizează ANAF.

Telefoane vândute din portbagajul mașinii

În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii, mai transmite ANAF.

”În țară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identități fictive. Inspectorii DGAF au constatat că nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului.

Mai mult, firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale”, potrivit sursei citate.

ANAF anunță că verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianților, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

sursă foto: Direcția Antifraudă Fiscală

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax