Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Tentativa de fluidizare a traficului în centrul orașului Alba Iulia, prin decalarea orarului unor școli, a EȘUAT după două zile

Publicat

centru trafic

Doar de două zile au avut nevoie reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba pentru a vedea că tentativa de fluidizare a traficului în centrul municipiului Alba Iulia, prin decalarea cu jumătate de oră a programului, a două unități școlare, nu va avea succes. 

Proiectul propus de ISJ  urmărea fluidizarea traficului prin începerea orelor, la 8.30 la școlile Avram Iancu și clasele I – IV ale Liceului de Arte ”Regina Maria”.

Ideea inspectoratului a fost primită cu un val de critici din partea părinților care nu au fost de acord cu modificarea programului. 

CITEȘTE ȘI: Controverse legate de începerea cursurilor la ora 8.30, în câteva școli din Alba Iulia. Precizările IȘJ Alba și ce spun părinții

Problema cea mai mare, indicată de părinți a fost că majoritatea dintre ei încep serviciul la ora 8.00 și ajung în imposibilitatea de a-și mai duce copilul la școală. 

Vineri, reprezentanții ISJ Alba au spus măsura că va fi implementată în prima fază pentru două săptămâni, apoi autoritățile vor evalua dacă a fost un succes sau nu.

După două zile de testări, marți, la Prefectura Alba, inspectorul școlar general al ISJ Alba, Cornel Sandu și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Dogaru Florin s-au întâlnit cu prefectul Nicolae Albu și au dezbătut situația. 

În cadrul întrunirii s-a decis, după consultări cu profesori și părinți, ca programul de începere a cursurilor să nu fie modificat, urmând ca de luni 27 ianuarie cursurile să înceapă după vechiul program, la orele 8.00.

” Precizez că inițiativa ISJ Alba de modificare a programului cursurilor  a fost doar o încercare temporară  în vederea fluidizării traficului din zonă.

În aceste zile am primit o serie de sesizări din partea unor părinți nemulțumiți de modificarea adusă programului cursurilor elevilor, pe care doresc să-i liniștesc, în sensul că se revine la programul inițial.

Totodată, ca măsură de sprijin, Poliția rutieră va asigura fluidizarea circulației prin prezența unor echipaje în zonă. ”  a declarat prefectul Nicolae Albu, într-un comunicat de presă. 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andy`

    miercuri, 22.01.2020 at 09:09

    sa faca bine tovarasii parinti sa nu-si mai care odraslele cu rablele lor poluante pana la scoala! Si noi locuitorii din Centru suntem nemultumiti de poluarea facuta de rablele celor care se inghesuie in fiecare dimineata pe strazi! Toate stradutele din centru sunt blocate, Strada Henri Coanda e paralizata efectiv in fiecare dimineata de voi astia disperati cu rablele voastre… Cand eram eu copil mergeam cu autobuzul din Cetate de la Platoul Romanilor pana la Refractara, la liceu… Nu m-a cocolosit nimeni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax