Connect with us
Publicitate

AIUD

Tentativă de fraudă online, asupra unui bărbat din Aiud. ”Scrisoarea nigeriană” vine pe Facebook, din partea unei bunicuțe bolnave

Publicat

Un bărbat din Aiud a fost subiectul unei tentative de fraudă după o metodă consacrată: scrisoarea nigeriană. 

În mod uzual, scrisoarea nigeriană venea pe email și propunea țintei o sumă mare de bani, cu condiția să trimită o sumă mai mică, pentru a activa moștenirea.

Asta se întâmplă și în cazul bărbatului din Alba Iulia, doar că pe Facebook. ”Scrisoarea nigeriană” vine de la o bătrânică din București, evident un cont fals.

Mesajele sunt pline de greșeli de logică și ortografie, un prim semn că autorul textului ar putea să nu fie din România.

”Sunt văduvă fără copii, mă gândesc să-mi donez proprietatea fiindcă sunt bolnavă și doctorul mi-a spus că nu voi supraviețui în următoarele cinci săptămâni.

Am avut o sumă de 540.000 de euro pe care am deținut-o în Franța pentru a-mi construi un adăpost (…) Voi oferi cu plăcere acești bani care vă pot ajuta în realizarea diverselor proiecte vă rog să-l acceptați deoarece este un cadou pe care vi-l fac fără nimic în schimb” i-a scris ”bătrânica”.

Evident, banii nu există, iar bărbatul ar fi trebuit să pună el niște bani, după ce ar fi contactat un număr de telefon indicat.

De la numărul respectiv, omul ar fi trebuit să obțină ”instrucțiuni” pentru a intra în posesia banilor. Instrucțiuni care ar fi însemnat câteva cheltuieli de transfer, procesare sau pretexte, pe care ar fi trebuit să le plătească bărbatul

Este evident o tentativă de fraudă online, iar acesta și-a dat seama rapid, continuând discuția doar pentru a vedea unde duce ea.

”Sper să afle cât mai mult lume și să prevenim lumea să nu cadă victime unor astfel de persoane” a spus cititorul Alba24

Autoritățile transmit că numărul acestor tentative s-a înmulțit sub diferite forme și le cer românilor să fie extrem de vigilenți în legătură cu aceste tipuri de interacțiuni online.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax