Connect with us
Publicitate

POLITICA

Teodor Atanasiu şi Călin Popescu Tăriceanu, posibili candidaţi la şefia Senatului. Parlamentarul de Alba are mai puţine şanse la funcţie

Publicat

Luni, senatorii decid cine preia conducerea acestei camere după demisia lui Crin Antonescu de săptămâna aceasta. Dacă liberalii îl susţin pe senatorul de Alba, Teodor Atanasiu pentru această funcţie, Călin Popescu Tăriceanu ar avea sprijinul PSD, UNPR, PC şi UDMR, care deţin majoritatea. Astfel, şansele politicianului din Alba nu par a fi foarte bune.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu, senator independent, este propus oficial din partea USD pentru a candida la funcţia de preşedinte a Senatului. Tăriceanu a declarat, luni, că a acceptat propunerea în acest sens din partea USD.

Acesta a spus că a avut o discuţie cu liderii PSD PC, UNPR şi UDMR privind candidatura sa la preşedinţia Senatului.

„Am acceptat această propunere, care mă onorează şi care în acest fel am convingerea că avem posibilitatea de a merge înainte cu programul USL angajat în faţa cetăţenilor cu o majoritate zdrobitoare la alegerile parlamentare. Şi în acest fel sper să pot să-mi aduc o contribuţie importantă apărării intereselor lor şi angajamentelor pe care ni le-am luat”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se aşteaptă la un vot de blam din partea liberalilor, Tăriceanu a spus că se aşteaptă la un vot de susţine din partea unora dintre senatorii PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a spus că Tăriceanu nu ar trebui susţinut de PSD pentru şefia Senatului, Tăriceanu a spus că nu doreşte să comenteze, precizând însă că el este senator independent.

Luni dimineaţa, liderii liberali îl vor propune pe senatorul de Alba, Teodor Atanasiu pentru fotoliul de președinte al Senatului, potrivit unor surse politice. După ce nu a mai prins ministerul Economiei, în formula propusă de PNL, acum liberalii vor să-l propulseze la conducerea camerei parlamentului. Însă şansele nu sunt dintre cele mai mari, având în vedere că majoritarii din Senat, adică reprezentanţii PSD, UNPR, PC şi UDMR îl susţin pe demisionarul din PNL, Călin Popescu Tăriceanu. Liberalii ar miza pe pe nemulțumiri existente în PSD.

Dacă Victor Ponta declara că șefia Senatului ar trebui să revină unui parlamentar liberal, aşa cum a fost protocolul USL, l-ar susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru această funcţie, însă Crin Antonescu a subliniat că acesta este independent.

„Nu mai e membru PNL. PNL va propune propriul candidat, deși putem estima că nu vom avea majoritate. (…) Dacă domnul Tăriceanu, în costumaș roșu, va fi susținut de PSD, e problema lui”, preciza Crin Antonescu.

Potrivit algoritmului politic, dacă este nominalizat Popescu Tăriceanu (acum, independent), PSD pierde două funcții – de preşedinte în Senat, dar și de vicepreședinte, ce va fi cedat PNL.

Funcția de șef al Senatului este deținută acum interimar de vicepreședintele Cristian Dumitrescu (PSD).

Deciziile privind candidaţii din partea grupurilor politice din Senat vor fi luate în şedinţele de luni dimineaţa, iar, potrivit surselor citate, oricare dintre membrii acestora îşi pot depune candidatura.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. AdrianTudor

    luni, 10.03.2014 at 14:08

    Tariceanu se afla acum pe statul de plata al PSD, ca si UDMR, s-a vandut! Ponta avea de mult ca interes ruperea USL! Este mai bine cu PNL in opozitie, ei sustin interesele cetatenilor!

  2. luci

    luni, 10.03.2014 at 14:35

    Decizia lui Tariceanu de a trada PNL si a se vinde lui Ponta este trista,Care cel din urma nu a facut altceva decat sa mascheze faptul ca a gonit liberalii de la guvernare si le-a blocat toate initiativele din Guvern. PNL-ului ii este mai bine in opozitie.

  3. cristy

    luni, 10.03.2014 at 14:50

    Timp de doi ani, Ponta a reusit sa blocheze toate initiativele liberalilor din guvern, asa ca PNL a luat cea mai potrivita decizie, aceea de a intra in opozitie. Tariceanu a preferat sa se vanda ieftin pentru a intra in jocul lui Ponta, iar acum PSD incearca sa mascheze faptul ca a gonit liberalii de la guvernare, dar nu isi da seama ca este penibil.

  4. Alberto

    luni, 10.03.2014 at 14:50

    In cei doi ani de guvernare, Victor Ponta a impiedicat toate initiativele celor de la PNL, prin aceste acctiuni si nu numai, cei de la PSD, nu a facut altceva, decat sa-i indeparteze pe liberari de la guvern, acum ca s-a “eliberat” postul de Presedinte al Senatului, domnul Tariceanu a remarcat o calea de relansare pe “scena” politica si ne mai stand pe ganduri accepta “propunerea” acest lucru arata calitatea domniei sale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax