Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor, tânărul din Bucerdea Vinoasă va putea merge la operație în Turcia. Miracolul reușit voluntarii de la Fapte bune din Alba

Publicat

Mobilizare extraordinară pentru Teodor, tânărul din Bucerdea Vinoasă (județul Alba), diagnosticat cu o boală gravă. Voluntarii de pe un grup de Facebook, consătenii băiatului și prietenii familiei au reușit să adune suma record echivalentă cu 23.280 euro, astfel încât acesta va putea să meargă la o operație în Istambul. 

Inițial, suma solicitată de mama băiatului era mai mică, de aproximativ 7.500 de euro însă de fapt cheltuielile, inclusiv cele de transport și post-operatorii sunt mult mai mari dar pot fi acoperite din suma strânsă.

Grupul de Facebook Fapte bune din Alba a apărut ca urmare a mobilizării voluntarilor din Alba Iulia și din județ pentru un alt caz, cel al Alessiei. Prin intermediul acestui grup, oamenii buni din Alba s-au mobilizat și au reușit încă o minune: au adunat banii pentru Teodor,  diagnosticat cu tumoare a glandei pineale în ianuarie 2019.

Detalii despre caz pot fi citite AICI.

O acțiune de strângere de fonduri s-a desfășurat duminică în mai multe sate din comuna în care locuiește tânărul, în ciuda vremii ploioase.

Voluntarii adresează mulțumiri și primarului din Ighiu, Traian Rusu, care le-a sprijinit acțiunea necondiționat.

”25 octombrie AM REUȘIT!!! La 5 zile după postarea cererii de ajutor a mamei lui Teodor, în conturile ei sunt acum 80.250 de lei și 6.700 de euro! Datorită vouă, oameni minunați, Teodor poate beneficia de operație și tratament postoperator!!! Vă mulțumim!!!!

Voluntarii noștri au fost la Bucerdea, la mama lui Teodor, pentru a stabili împreună modalitatea de strângere de fonduri. Cu bucurie anunțăm că donațiile au început să fie virate în conturile mamei, iar oameni minunați – mulțumim Marius Plugar – au început să colecteze cash.

S-a decis ca duminică, 25 octombrie, o echipă de voluntari să se deplaseze în Ighiu, Țelna și Bucerdea, pentru a aduna eventualele donații de la cei ce doresc să-i ofere lui Teodor o șansă la viață.

Pentru bucuria celor mici, din echipă au făcut parte Minnie și Micky Mouse. Acțiunea a fost sprijinită necondiționat de administrația locală, căreia îi suntem recunoscători” au transmis reprentanții voluntarilor, redacției Alba24.

La doar 26 de ani, Dorin Teodor Baba din Bucerdea Vinoasă avea nevoie disperată de ajutor din partea semenilor.

A fost diagnosticat cu tumoare a glandei pineale în ianuarie 2019, iar de atunci a suferit opt operații: una chiar în ianuarie 2019, alte șapte în perioada martie-octombrie 2020.

Din păcate, operațiile nu au avut rezultatul scontat, iar Teodor este acasă, fără șanse din partea medicilor români.

Salvarea vine acum din Turcia, medicii de la Clinica Medicana din Istambul acceptând să trateze cazul său, însă tratamentul în sumă de 10.650 de dolari (8.250 dolari pentru operație și cazarea în clinică, împreună cu un însoțitor și 2.400 de dolari pentru transport cu ambulanță împreună cu însoțitor şi asistent) depășea cu mult posibilitățile materiale ale familiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax