Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teorii ale conspirației, religie și pseudoștiință, în manualul de clasa a IV-a de Limba și Literatura Română

Publicat

Manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a IV-a, avizat de Ministerul Educației cuprinde câteva lecții mai puțin obișnuite în care copiii învață despre teorii ale conspirației, religie și pseudoștiință.

Elevii de clasa a IV-a află de la pagina 77 a Manualului de Limba și Literatura Română că „în Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc”.

Autorii manualelor citează niște specialiști, însă fără să menționeze vreo sursă clară, care spun că acolo „se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

manual limba romana

Mai departe, aceștia fac apel la credința populară și religie și scriu că „avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ numit Gura de Rai, un spațiu între cer și pământ cu un caracter sfânt, un loc benefic”.

Aberațiile au fost descoperite de un părinte și le-a semnalat pe Facebook. Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

„Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu „Parcul Naţional Bucegi – Text informativ”. Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu.

Cine sunt autorii manualului cu teorii ale conspirației; prof. dr. Mirela Mihăescu – inspector școlar; Ştefan Pacearcă – inspector şcolar pentru învăţământ primar; Aniţa Dulman – psiholog; Crenguţa Alexe – corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița – învăţământ primar; Otilia Brebenel – cercetător stiinţific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Vezi și MICA UNIRE – Unirea Principatelor Române de la 1859

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate