Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Teorii ale conspirației, religie și pseudoștiință, în manualul de clasa a IV-a de Limba și Literatura Română

Publicat

Manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a IV-a, avizat de Ministerul Educației cuprinde câteva lecții mai puțin obișnuite în care copiii învață despre teorii ale conspirației, religie și pseudoștiință.

Elevii de clasa a IV-a află de la pagina 77 a Manualului de Limba și Literatura Română că „în Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc”.

Autorii manualelor citează niște specialiști, însă fără să menționeze vreo sursă clară, care spun că acolo „se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

manual limba romana

Mai departe, aceștia fac apel la credința populară și religie și scriu că „avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ numit Gura de Rai, un spațiu între cer și pământ cu un caracter sfânt, un loc benefic”.

Aberațiile au fost descoperite de un părinte și le-a semnalat pe Facebook. Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

„Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu „Parcul Naţional Bucegi – Text informativ”. Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu.

Cine sunt autorii manualului cu teorii ale conspirației; prof. dr. Mirela Mihăescu – inspector școlar; Ştefan Pacearcă – inspector şcolar pentru învăţământ primar; Aniţa Dulman – psiholog; Crenguţa Alexe – corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița – învăţământ primar; Otilia Brebenel – cercetător stiinţific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Vezi și MICA UNIRE – Unirea Principatelor Române de la 1859

sursa: digi24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Maşină cuprinsă de flăcări în parcarea magazinului „Penny Market” din Sebeş

Publicat

masina flacari

Un incendiu a distrus un autoturism, în parcarea magazinului „Penny Market” din Sebeş. La faţa locului au intervenit pompierii din localitate. Maşina a ars cu flăcări puternice, ce au fost observate din trafic. „Garda de intervenţie Sebeş acţionează cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul rămâne fără bani pentru salariile bugetarilor. Document îngrijorător de la Ministerul Finanţelor

Publicat

bani

Ministerul Finanțelor solicită mai multor instituții bugetare să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, în condiţiile în care la rectificarea de buget nu ar urma să primească bani în plus la acest capitol şi în unele cazuri sumele aprobate nu acoperă salariile integral, în trimestrul IV. Asta în condiţiile în care salariile bugetarilor au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Premiu special pentru o elevă din Aiud, la Olimpiada Naţională de Biologie 2019

Publicat

biologie

O elevă de la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud a câştigat premiu special la etapa naţională a Olimpiadei de Biologie desfăşurată la Oradea, în perioada 21-24 aprilie. Potrivit IŞJ Alba, este vorba despre Bianca Antonia Budai, elevă în clasa a VII-a, pregătită de prof. Corina Pojar. Eleva a obţinut Premiul Special acordat de IŞJ Bihor. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă majorată pentru bărbatul din Pianu de Jos care a violat o bătrână de 90 de ani. Decizie la Curtea de Apel

Publicat

Penitenciarul Aiud

Cuțitar Virgil, bărbatul din Pianu de Jos care a violat o bătrână de 90 de ani în propria casă și-a primit sentința finală. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au majorat pedeapsa cu încă 6 luni de închisoare pentru viol și violare de domiciliu. Mai exact, pentru faptele sale, bărbatul va sta după gratii 4 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate