Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Terapia cu anticorpi anti-COVID a companiei Regeneron Pharmaceuticals, de care a beneficiat și Donald Trump, a fost autorizată

Publicat

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, relatează Agerpres, citând Reuters.

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la moderate ale COVID-19 la pacienţi cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe.

El nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen.

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

Citește și: Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii”, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform New York Times.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax