Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două terenuri din Piaţa Consiliului Europei din Alba Iulia, aflate în administrarea Tribunalului trec în patrimoniul Consiliului Judeţean

Publicat

judecart

tribunal albaUnul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei CJ Alba de vineri propune încetarea dreptului de administrare al Tribunalului Alba asupra a două parcele de teren situate în Piața Consiliul Europei – strada Decebal, iniţial cedate pentru construirea unui nou sediu al instanţei. Cum pentru acest scop a fost dat alt teren, acum imobilele revin în „ograda” CJ Alba, pentru a fi stabilită altă destinaţie de folosinţă.

În luna februarie 2013, Ministerul Justiției – ordonator principal de credite, a aprobat ca Tribunalul Alba să înceapă demersurile în vederea obținerii unui teren de la Consiliul Județean Alba, pentru construirea noului sediu, în condițiile obținerii certificatului de urbanism pentru construirea sediului, obținerii dreptului de folosință pe toată durata de existență a construcției și dovezii că terenul nu este grevat de sarcini.

Solicitarea a fost justificată de spațiul insuficient în care funcționează Tribunalul Alba, spațiu care nu corespunde cerințelor menționate în ”Manualul pentru standardele de proiectare a clădirilor în care își desfășoară activitatea instanțele de judecată din România”, elaborat de Ministerul Justiției, în anul 2006, în colaborare cu Banca Mondială.

Dreptul de administrare s-a constituit pe toată durata existenței a viitoarei construcții a sediului Tribunalului Alba.

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a considerat că realizarea sediului Tribunalului Alba se poate face într-o altă locație și pentru acest lucru a constituit dreptul de administrare al acestei instanțe asupra terenului în suprafață totală de 14.818 mp, situat în Municipiul Alba Iulia, strada Târgului, teren pe care se va construi viitorul sediu al Tribunalului Alba.

Citeşte şi FOTO: Noul sediu al Tribunalului Alba şi extinderea cartierului Anghel Saligny din Alba Iulia. Proiect în consultare publică

Ținând cont de prevederile Codului civil, care se referă la dreptul de administrare al instituțiilor publice, respectiv constituirea dreptului de administrare, exercitarea dreptului de administrare, stingerea dreptului de administrare și apărarea dreptului de administrare, precum și de solicitarea Tribunalului Alba, se propune aprobarea încetării dreptului de administrare al acestei instanțe asupra a două parcele de teren. Acestea sunt situate în Municipiul Alba Iulia, Piața Consiliul Europei, strada Decebal, în suprafață totală de 1.124 mp, proprietate publică a Județului Alba, transmise în administrare de către Consiliul Județean Alba pentru construirea sediului acestei instanțe.

Acest proiect de hotărâre va permite ca parcelele de teren, administrate de Tribunalul Alba, să revină în patrimoniul Consiliul Județean Alba, pentru a se stabili o viitoare destinație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax