Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termen prelungit până la 15 iunie pentru obţinerea ajutorului de la stat destinat agricultorilor care cultivă tomate. Precizări de la Guvern

Publicat

rosii Cultivatorii de tomate care nu au reuşit pâna la 1 iunie să iasă cu roșiile pe piață mai au o șansă pentru încasarea ajutorului de 3.000 de euro pe an. Termenul de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate a fost prelungit de Guvern.

Valorificarea producției de tomate din cadrul Programului guvernamental se va face în perioadele ianuarie – 15 iunie, inclusiv și/ sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.

Peste 6.800 de cultivatori au beneficiat până acum de acest program.

Producătorii agricoli înscriși în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, care vând tomatele în spații de vânzare precum piețe agroalimentare, târguri și piețe ambulante vor purta elemente de identificare. Elementele de identificare și procedura de distribuire a acestora, precum și tipul cheltuielilor aferente se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, suportarea cheltuielilor aferente identificării producătorilor beneficiari ai acestui program se va realiza din resursele financiare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin prelungirea acestui termen se urmărește eficientizarea activității sectorului tomate produse în spații protejate, asigurarea necesarului de consum intern din producția autohtonă de tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producătorilor autohtoni de produse agricole și o corectă informare a consumatorilor. De asemenea, se urmăreste obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum si o eficiență economică în realizarea şi valorificarea acestora.

Vezi Agricultorii care cultivă tomate în sere sau solarii primesc o finanțare de 3.000 euro. Condițiile de acordare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax