Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termen prelungit până la 25 iunie pentru declararea la Finanţe a veniturilor din activităţi agricole

Publicat

Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit mai au o lună la dispoziţie pentru depunerea declaraţiei (Formularul 221) la Finanţe. Termenul a fost prelungit până la data de 25 iunie 2013, modificare intrată în vigoare în această săptămână, după data limită iniţială (27 mai).

Reamintim că legislaţia privind depunerea declaraţiei de venit din agricultură a determinat crescătorii de animale şi legumicultorii din Alba şi alte zone din ţară să intre în grevă fiscală.

Potrivit Legii de aprobare a OG nr. 8/2013 pentru modificarea Codului fiscal, publicată miercuri în Monitorul Oficial, pentru persoanele fizice care obţin venituri din activităţi agricole se aplică o nouă bază de impozitare, fiind redusă cea existentă pentru creşterea oilor şi caprelor.

Prin Legea nr. 168/2013 de aprobare a OG 8/2013, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 310/29.05.2013, termenul de depunere a declaraţiei fiscale (Formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit a fost prelungit până la data de 25 iunie 2013.

„Acest nou termen este valabil pentru toţi contribuabilii, indiferent dacă au depus sau nu declaraţia până la termenul iniţial de 27 mai 2013. În cadrul dezbaterilor parlamentare au fost aprobate amendamente care vizează modificarea unor limite referitoare la suprafeţele cultivate /capetele de animale/familiile de albine deţinute, până la care nu se plăteşte impozit precum şi nivelul anumitor norme de venit. Aceste noi valori ale normelor de venit modificate vor fi luate în considerare de contribuabili la completarea declaraţiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

În cazul contribuabililor care au depus deja declaraţia până la data de 27 mai 2013, iar limitele de neimpozitare şi/sau respectiv normele de venit au fost modificate prin legea de aprobare, vor depune o nouă declaraţie în cadrul aceluiaşi termen de 25 iunie 2013 pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile.

Nu se consideră depuse cu întârziere şi nu vor fi aplicate sancţiuni în cazul contribuabililor/ asociaţilor desemnaţi care depun declaraţiile respective (formularul 221), până la data de 25 iunie 2013, inclusiv”, se mai spune în comunicat.

MFP reaminteşte că pentru completarea corectă a informaţiilor cuprinse în declaraţie, contribuabilii/asociaţii desemnaţi se vor prezenta la unităţile administraţiilor fiscale teritoriale din subordinea ANAF unde vor beneficia de asistenţă din partea reprezentanţilor acestora.

Sursa: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax