Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testare gratuită cu teste rapide, la cabinetele medicilor de familie. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Testarea gratuită cu teste antigen a persoanelor care suspectează că au COVID va putea fi realizată gratuit în cabinetele medicilor de familie. Ordinul emis de Ministerul Sănătății a fost publicat în Monitorul Oficial, a informat, miercuri, ministrul Sănătății.

Medicii de familie pot opta pentru încheierea unui act adițional pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic.

Vezi și: Ce simptome au persoanele care se infectează cu varianta Omicron. Primele semne, în zona capului

”Testarea la medicul de familie este soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid și ulterior la evaluare și monitorizare.

Pacienții cu comorbidități și cei cu formă medie de boală vor fi îndrumați către centrele de evaluare COVID-19. În plus, prin creșterea capacității de testare și identificarea rapidă a persoanelor infectate putem încetini sau opri transmiterea virusului”, a spus Rafila.

Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax