Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testare și vaccinare anti-COVID în farmacii. Ce prevede Ordonanța de Urgență a Guvernului

Publicat

Un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea Legii farmaciei se află pe agenda ședinței de Guvern de luni. Potrivit acestuia, testarea, dar și vaccinarea împotriva Covid-19 ar urma să se facă și în farmacii.

Testarea și vaccinarea ar urma să se facă în farmacii în condițiile stabilite printr-un Ordin al ministrului Sănătății, care va fi emis ulterior adoptării acestei OUG, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, art. 17 – La articolul 2, alineatul (1) din Legea farmaciei nr.266/2008, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, litera g) se modifică și va avea următorul cuprins:

„g) măsurarea unor parametri biologici, efectuarea de teste în scop de diagnostic și administrarea de vaccinuri, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.”

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri în contextul evoluției situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 se află pe agenda ședinței de Guvern de astăzi, care începe la ora 18.00.

Textul proiectului de Ordonanță de Urgență poate fi consultat aici.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat în urmă cu câteva zile, că au început pregătirile pentru vaccinarea populației și în cabinetele medicilor de familie, urmând să fie utilizate vaccinuri fabricate de Johnson&Johnson și AstraZeneca.

Sursa: Hotnews.ro

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax