Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV la Alba Iulia, în weeekend. Cum se pot face înscrieri

Publicat

În cadrul evenimentului Târgul Toamnei, ce se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 7-8 octombrie, se pot face testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV.

Inițiativa aparține Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și UMFȘT Târgu Mureș.

Campania se adresează femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani.

Caravana mobilă va fi amplasată în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, parcarea autocare, în perioada 7-8 octombrie 2023, în intervalul orar 11.00-18.00.

Programări, la telefon: 0743.937.865.

Accesul la testare este gratuit, pe baza cărții de identitate, indiferent dacă femeia este asigurată sau nu. Dacă rezultatul este bun, nu trebuie repetat timp de cinci ani, potrivit organizatorilor.

Metode de prevenire

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce.

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, arputea duce la cancer la colul uterin.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare ”Babeş Papanicolau”, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate active în carieră și în îngrijirea familiilor lor.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare ”Babeş Papanicolau”, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt gratuite, în cadrul proiectului derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax