Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Testările pentru Hepatita C rămân gratuite. Suma de 5 lei percepută la centrele din Alba Iulia reprezintă doar taxa de recoltare

Publicat

Reprezentanții centrului medical din Alba Iulia în cadrul căruia sunt realizate testările pentru depistarea virusului Hepatitei C aduc precizări cu privire la taxa de 5 lei percepută persoanelor care s-au prezentat de la demararea campaniei, pentru analize. Completările lor vin ca urmare a materialului publicat  de Alba24 în urmă cu câteva zile, în care arătam nemulțumirea unui cetățean care a avut surpriza să afle că testările HCV nu sunt chiar așa de gratuite precum credea.

Responsabilii centrului medical explică cetățenilor că acea taxă de 5 lei percepută pacienților nu reprezintă contravaloarea analizei în sine, care rămâne în totalitate gratuită, potrivit campaniei demarate la nivel național, ci doar o taxă de recoltare stabilită la nivel local pentru acoperirea costurilor pe care le implică aceste recoltări. Mai mult decât atât, Andrei Barbu ne-a explicat că, în mod normal, costul acestei recoltări este de 10 lei, dar, dat fiind faptul că acestea sunt realizate în cadrul campaniei de screening, taxa a fost redusă la jumătate.

Cu alte cuvinte, cei care doresc să se testeze pentru Hepatita C trebuie să știe că prețul unei analize realizate de centrele medicale pentru depistarea acestui tip de virus este în general între 40 și 50 de lei, dar, până în 8 martie, în cadrul campaniei, acestea sunt oferite gratuit (cu suportarea taxei de recoltare în sumă de 5 lei).

Persoanele care intenționează să fie supuse testărilor trebuie însă să se grăbească, deoarece, deși campania se finalizează oficial în luna martie, voucherele alocate județului Alba sunt pe terminate, iar, în fiecare zi, la centrele medicale din județ se prezintă câteva zeci de pacienți. Doritorii pot ridica și voucherele direct de la centrul medica,l iar, după ce le vor completa, vor fi supuși testărilor HCV.

În județul Alba, testul HCV poate fi realizat la laboratoarele Terra Aster din Alba Iulia, Aiud, Abrud, Cîmpeni, Sebeș și Zlatna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax