Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tichete culturale 2022: Valoarea va crește din septembrie 2022. Și voucherele pentru evenimente vor avea o sumă mai mare

Publicat

Valoarea tichetelor culturale va crește din septembrie 2022. Astfel până în martie 2023 acestea vor avea o valoare de maximum 190 lei/lună.  Si valoarea tichetelor culturale ocazionale va crește până la 380 lei/eveniment. Toate aceste majorări se regăsesc într-un proiect de ordin al Ministerului Finanțelor (MF) care poate fi văzut AICI.

Potrivit avocatnet.ro, în prezent, valorile tichetelor culturale sunt de de 170lei/lună, respectiv 350 lei/eveniment. Noile valori vor fi valabile începând cu luna august, urmând să fie acordate în septembrie, și până în martie 2023, după cum este prevăzut în proiectul de ordin al MF.

Tichete culturale 2022: ce valoare au în prezent

”Pentru semestrul I al anului 2022, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale este de maximum 170 lei/lună, respectiv de maximum 350 lei/eveniment”, este propunerea din actul normativ.

Pentru ce pot fi folosite tichetele culturale

În documentația proiectului se explică faptul că din 2018 a fost aprobată Legea nr. 165 privind acordarea biletelor de valoare. A fost unificată legislația în domeniul biletelor de valoare și a tichetul cultural. Astfel, biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii sunt:

  • tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale, cum ar fi:

  • abonamente sau bilete la spectacole
  • concerte
  • muzee
  • festivaluri
  • târguri și expoziții
  • parcuri tematice
  • cărți, manuale școlare
  • albume muzicale, filme etc.

Cum a fost calculată creșterea valorii tichetelor culturale

Art. 32 al legii meționate prevede că valoarea nominală maximă a tichetelor culturale, se indexează, semestrial, cu indicele inflației comunicat de Institutul Național de Statistică, în funcție de evoluția tarifelor/prețurilor la serviciile/bunurile a căror contravaloare poate fi achitată cu aceste bilete de valoare, prin ordin comun al ministrului finanțelor și al ministrului de resort. Detalii despre calcul AICI.

Tichetele acordate salariaților se emit doar pe card, iar cele emise pe hârtie până la 31 ianuarie 2022 pot fi folosite în continuare până la expirarea acestora.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax