Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tichete electronice de 2.000 de lei, pentru tinerele mame din categorii defavorizate. Măsura de sprijin prelungită până în 2027

Publicat

Guvernul a aprobat marţi, într-o şedinţă extraordinară, Ordonanţa de Urgenţă prin care se prelungeşte, pentru perioada 2024-2027, măsura de sprijin pentru tinerele mame aflate în situaţii defavorizate, în baza căreia acestea primesc un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Şedinţa de guvern extraordinară a avut pe ordinea de zi un singur punct şi anume aprobarea ordonanţei de urgenţă care instituie tichetele electronice de ajutor pentru mamele care nasc în această perioadă şi se clasează în anumite categorii sociale care au nevoie de sprijin.

Vezoi și Guvernul a eliminat „taxa pe boală”: Lista afecțiunilor la care nu se mai plătește impozit pentru concediul medical

Este vorba despre ordonanţa care a fost deja discutată în şedinţa de guvern trecută şi vreau doar să reamintesc nişte parametrii generali: sunt 24 de milioane de euro fonduri derulate de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru intervalul anului curent, 2024, până în 2027, care ţinteşte în medie 15.000 de mame care vor primi un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere”, a declarat Mihai Constantin, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că tichetul va fi acordat pentru fiecare copil născut, pentru achiziţionarea de articole de îngrijire, îmbrăcăminte şi materiale sanitare destinate bebeluşilor.

„Dacă o mamă are gemeni, de exemplu, ea va primi două astfel de tichete”, a adăugat Constantin.

El a precizat că finanţarea se va face prin MIPE, în derularea efectivă a acestei măsuri fiind implicat şi Ministerul Muncii, cât şi primăriile care vor identifica şi clasifica persoanele eligibile pentru acest ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax