Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tichete sociale de 250 de lei pentru alimente: ajutorul de la stat se dă încă 4 ani. Când își modifică valoarea voucherele

Publicat

Tichete sociale de 250 de lei pentru cumpărarea de alimente: ajutorul de la stat se acordă încă patru ani. Persoanele singure sau familiile cu venituri reduse vor beneficia de voucherele de 250 de lei până în 2027.

Pentru anul viitor, valoarea acestora rămâne la 250 de lei, însă în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei. 

Tichete sociale de 250 de lei: se vor acorda până în 2027

Potrivit OUG 115/2023, în perioada 2024-2027 se vor institui unele măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, după cum urmează:

  • tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde;
  • pachete cu produse alimentare.

Tichete sociale de 250 de lei: din 2025, valoarea voucherelor se reduce la jumătate

În anul 2024, tichetele sociale vor avea o valoare nominală de 250 lei. În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cu rol de beneficiar al finanțării nerambursabile pentru cheltuielile care urmează a fi decontate din fonduri europene nerambursabile, va coordona implementarea măsurii de sprijin.

De asemenea, MIPE se va ocupa de contractarea serviciilor necesare emiterii suportului electronic de către unități emitente, de achiziția de produse alimentare și livrarea acestora, în condițiile legislației în vigoare privind achizițiile publice.

Tot MIPE va încheia o convenție cu Compania Națională „Poșta Română“- S.A. pentru etichetarea, colectarea și distribuția tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde.

Mecanismul de implementare a măsurilor de sprijin, regulile de acordare, modalitatea și frecvența măsurilor de sprijin, precum și instituțiile responsabile se vor aproba prin hotărâre a Guvernului în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG, respectiv până în data de 14 februarie 2024.

Potrivit ordonanței, măsurile de sprijin vor fi completate „cu măsuri auxiliare care includ măsuri de educație sanitară, educație cu privire la asigurarea igienei corporale și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale, orientarea către servicii sociale, orientarea în vederea inserției profesionale, sprijin în căutarea unui loc de muncă, recomandări culinare și sfaturi privind echilibrul nutrițional, facilitarea accesului la servicii de consiliere juridică”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Roșca Felicia

    miercuri, 20.12.2023 at 22:22

    MAIPI ar face bine să răspundă la telefon …de 4 luni incerc sa iau legătura pt bunica mea ,care este eligibilă dar NU A PRIMIT …mailul le este full,nu reușesc nici cum sa iau legătura …ce sa fac?cum sa fac? bunicuța e bătrână și surdă ,sa o pun în mașină și să o duc la București la ei la sediu ? noi locuim la tara in Tg Mureș…au 2 numere de telefoane care suna mereu ocupat ,pe lângă toate astea ,mai au și program de gravide : de la 10 la 16 ori 14…

  2. Klara Crăciun Vulcan Hunedoara

    joi, 21.12.2023 at 00:41

    Am primit Tichetul de alimente în luna octombrie și în decembrie nu-mi mi-au Încatcat Ticetul ci Bani am sunat la Hunedoara Casa de pensii am o pensie de 72 lei Handicap Am sunat Mi-au Închis Telefonul in Nas și nu știu unde să apelez pentru îcarcare sunt din Vulcan Hunedoara!??

  3. Selari Roxana ionela

    joi, 21.12.2023 at 09:26

    buna ziua de ce nu mi-a intrat bani pe cardul de alimente

  4. Stefan Tyukodi

    joi, 21.12.2023 at 15:49

    Bine ca pt. trantorii societatii , acei cu salariile si pensiile speciale li s-au acordat majorari !

  5. Ciobanu Elena

    joi, 21.12.2023 at 16:47

    Bună ziua nici eu nu am cardul încărcat cu bani pt alimente Mulțumesc

  6. Aspasia Teleptean

    joi, 21.12.2023 at 18:49

    Buna seara, cum pot întra în posesia unui card pentru alimente, nu am avut niciodată? va mulțumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax