Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tineri ARESTAŢI pentru furt din Blaj şi Crăciunelu de Jos. Cei doi au sustras o maşină şi au produs ACCIDENT la Şona

Publicat

arestatDoi tineri, unul de 18 ani din Petrila şi celălalt minor, de 17 ani, din Târgu-Mureş, cunoscut cu antecedente penale, au fost arestaţi în urma un furturi comise la Blaj şi Crăciunelu de Jos. Cei doi au sustras bani din locuinţa unui cetăţean din Crăciunelu de Jos şi în noaptea următoare au furat un autoturism din Blaj, cu care au produs accident, la intrarea în localitatea Şona. Au ajuns cu maşina în grădina unui localnic, lovind şi fisurând şi o ţeavă de gaz.

Cei doi au fost identificaţi de polițiștii din Blaj, sprijiniți de cei din Crăciunelu de Jos, faptele fiind sesizate sâmbătă dimineaţa. În urma cercetărilor, s-a stabilit că în 30 ianuarie, în jurul orei 5.30, polițiștii din Șona au fost sesizați de către un cetățean din comună, cu privire la faptul că, în grădina sa, se află abandonat un autoturism avariat, iar țeava de gaz ce deservește locuința este fisurată.

Polițiștii au verificat autoturismul și l-au identificat pe proprietarul său, un bărbat de 64 de ani, din Blaj, care vineri seara parcase autoturismul în fața locuinței, lăsându-l neasigurat și cu cheile în contact.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din Blaj, sprijiniți de polițiștii din Crăciunelu de Jos au identificat persoanele bănuite de comiterea furtului de autoturism. Este vorba de M.A.I., de 17 ani, din municipiul Târgu Mureș, care locuiește fără forme legale în Crăciunelu de Jos și B.I.G., de 18 ani, din Petrila, județul Hunedoara, primul cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat sub control judiciar pentru infracțiuni de furt, inclusiv furt de autoturism.

Vezi şi Minor de 17 ani din Târgu Mureş, cu antecedente penale, reținut de polițiștii din Alba. A furat o mașină și a produs accident rutier

Citeşte şi Minor din Târgu Mureș, cu dosar penal pentru furturi în Alba. A fost prins după ce a sustras un portmoneu, dintr-o mașină de distribuţie marfă

Vezi şi Minor de 17 ani din Târgu Mureș, cu dosar penal, după ce i-a furat portmoneul unui şofer din Alba Iulia, care-l luase la ocazie

În noaptea de 29/3 ianuarie, în jurul orei 4.40, observând autoturismul lăsat cu cheile în contact, cei doi tineri l-au sustras, iar M.A.I. l-a condus până la intrarea în Șona, unde, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra acestuia și au ajuns în grădina cetățeanului din Șona, abandonându-l, transmite IPJ Alba.

Polițiștii au stabilit că tinerii sunt bănuiți și de comiterea unui furt din locuința unui cetățean din Crăciunelu de Jos.

Vineri, 29 ianuarie, în jurul orei 18.00, au escaladat gardul locuinței unui vârstnic de 81 de ani, din Crăciunelu de Jos, au pătruns în locuință și au sustras un portmoneu în care era suma de 110 lei.

Față de cei doi tineri, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar duminică i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj care a promovat propunerea de arestare preventivă, instanţei de Judecată.

Faţă de M.A.I., instanţa a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, iar faţă de B.I.G., a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pentru furt calificat, pe numele celor doi fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Pentru a nu deveni victimele infracţiunii de furt de autoturisme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate corespunzător pe timpul nopţii;

Când părăsiţi autoturismul, asiguraţi portierele;

Montaţi sisteme de alarmă eficiente şi sisteme antifurt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax