Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tineri din Alba pot deveni Studentul Român al Anului în Străinătate. Înscrieri la Premiile LSRS pentru Excelență Academică

Publicat

În data de 8 ianuarie 2014, la Bucureşti va avea loc cea de-a V-a ediţie a concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică, precum și a Galei Studenților Români din Străinătate 2014. În ianuarie 2013, judeţul Alba a fost reprezentat la acest eveniment de aiudeanul Sergiu Paşca, tânărul care a şi câştigat marele premiu – Studentul Român al Anului în Străinătate. Studenţii originari din judeţul Alba care au studiat în ţară sau în străinătate în anul universitar 2012-2013 şi care au rezultate deosebite pe plan academic sau extracuricular se pot înscrie în această competiţie.

Tinerii vor avea ocazia să urce pe scenă, pe 8 ianuarie, alături de alţi studenţi care „sunt exemple firești ale generaţiei actuale, care se disting prin curaj și creativitate în comunități academice și culturale dintre cele mai diverse”, după cum spun organizatorii.

Tinerii care s-au făcut remarcaţi prin rezultatele obţinute vor fi premiaţi la București, în cadrul Galei. Candidații se pot înscrie în concurs online, iar pentru mai multe detalii puteţi accesa pagina oficială a evenimentului: https://gala.lsrs.ro.

Anul trecut, Sergiu Pașca a fost singurul finalist din județul Alba, Aiud. Sergiu a fost concurent la categoria America de Nord, post-universitar și totodată câștigătorul Marelui Premiu – Studentul Român al Anului în Străinătate.

În ultimul an, Sergiu Pașca a primit oferta de angajare mult-dorită. “Am fost ofertat cu un loc de muncă la Stanford University, ca profesor asistent. În urmă cu câteva săptămâni am acceptat-o, iar la începutul anului viitor voi deschide oficial și Laboratorul Pasca în cadrul Departamentului de Psihiatrie de la Stanford”, a afirmat recent Sergiu Pașca.

„Povestea lui Sergiu Pașca este un model pentru tinerii români aflați la studii în străinătate, motiv pentru care LSRS încurajează în continuare tinerii din județul Alba și nu numai să se înscrie în Concurs și la Gală”, au mai transmis membrii Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax