Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tinerii sub 30 de ani, „falimentați” de noile prețuri RCA. Cât vor plăti anul acesta pentru asigurarea la mașină

Publicat

După şocul scumpirilor la benzină şi motorină, şoferii români au de suportat alte cheltuieli. Preţul la RCA a crescut semnificativ faţă de 2013.

Faţă de luna octombrie a anului trecut, cotaţiile asigurătorilor pe zona RCA au crescut substanţial, în principal în ceea ce-i priveşte pe tinerii sub 30 de ani.

O astfel de persoană care conduce un Logan de 1,6 litri şi 90 de cai putere va plăti, în medie, circa 2.000 de lei pe an, adică de aproximativ patru ori mai mult decât în 2013.

Măsurile dure luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în ultimul an, mai ales retragerea temporară a dreptului de vinde RCA pentru Euroins şi punerea sub administrare specială a liderului pieţei, Astra, nu au rămas fără efecte asupra preţurilor pentru asigurări.

Poliţa RCA s-a scumpit semnificativ în ultimele şase luni, mai ales în cazul tinerilor sub 30 de ani. Concret, în acest moment, un tânăr de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai va plăti cel puţin 1.400 de lei pe poliţa obligatorie.

Această sumă este însă valabilă doar în cazul Astra Asigurări, întrucât toate celelalte societăţi de asigurare cotează la peste 2.000 de lei. Astfel, al doilea cel mai bun preţ din piaţă este cel oferit de City Insurance, care vinde cu 2.100 de lei, urmat de Asirom care cotează la 2.200 de lei.

Tinerii sub 30 de ani plătesc cel mai mult pentru că pe segmentul de vârstă 18-30 de ani sunt cele mai multe accidente. La polul opus, persoanele cu vârsta în jur de 60 de ani au diverse facilităţi şi sunt cele mai curtate de către asigurător.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gjgfggggf

    joi, 03.04.2014 at 14:36

    Urasc tara asta de 2 bani!!!! Doar pt noi tinerii scumpiti,,, rusineeeeeeee…. La batrani doar facilitati…si scuzati-ma sunt dezastru in trafic!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax