Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE 2014 în ALBA: Şedinţa de repartizare pentru candidaţii cu minimum nota 5. Lista posturilor neocupate şi cele mai căutate posturi


Publicat

Marţi, 5 august, are loc şedinţa de repartizare a 324 de posturi rămase vacante la Titularizare 2014 în judeţul Alba. La etapa anterioară, 33 de candidaţi cu note peste 7 şi-au preluat catedrele. Şedinţa de marţi are loc la centrul de la Colegiul “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, până la ora 21.00. Pot participa candidaţii care au luat cel puţin nota 5 la proba scrisă şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Vezi POSTURI_NEOCUPATE_05_08_2014

UPDATE 1: Multe dintre posturile scoase la bătaie în cadrul şedinţei publice de marţi sunt incomplete, unele dintre ele fiind cu jumătate de normă, iar altele sunt chiar şi cu un sfert de normă. Cea mai mare bătălie se dă pe locurile de la disciplina limba şi literatura română: 46 de candidaţi pe 20 de posturi.

Şedinţa publică are loc la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, în sala profesorală, la etajul I al clădirii.

Repartizările pe posturi didactice se fac pentru candidaţii din ambele centre de concurs din Alba Iulia, la sediul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, la sala profesorală, etaj I, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr. 11.

Candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original. În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

În etapa I, joi, 31 iulie, a avut loc repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7,00 (şapte) la concursul din 2014, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Citeşte şi TITULARIZARE 2014 în ALBA | 33 de catedre REPARTIZATE, în şedinţa de joi. Care sunt cele mai râvnite posturi din județ și ce spun candidații

La şedinţa de joi, 33 de candidaţi cu note peste 7 au primit posturi, din cele 54 titularizabile. Un număr de 17 candidaţi de la centrul de concurs nr. 1 au primit catedre şi alţi 16 de la centrul de concurs nr. 2 şi-au preluat posturile. Cele mai căutate au fost cele de limba engleză și limba română, dar concurenţă a fost şi pentru educatori, învăţători şi educaţie fizică. Au fost 212 candidaţi care au reuşit să obţină minimum nota 7 la examen şi au avut prioritate la posturile pe perioadă nedeterminată.

Pentru candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 1, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, au fost disponibile 367 de posturi vacante, din care 30 titularizabile.

Pentru candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 2, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, au fost disponibile 288 de posturi vacante, din care 24 pe perioadă nedeterminată.

Debutanţii se pot angaja cu condiţia de a-şi susţine în decurs de un an examenul de definitivat.

În cazul în care există două sau mai multe medii la fel, departajarea se face în funcţie de următoarele criterii: gradul didactic al candidaţilor, media de repartizare, media de la licenţă, respectiv, media de la Bacalaureat, pentru candidaţii care au absolvit liceu cu profil pedagogic.

Candidaţii care vor fi repartizaţi trebuie să se prezinte în data de 1 septembrie 2014 la unităţile de învăţământ unde au primit post, în caz contrar riscă să-şi piardă locul pe care l-au câştigat prin concursul de titularizare.

Potrivit CALENDARului pentru Titularizare – sesiunea 2014, etapa a II-a de repartizare se desfăşoară în perioada 4-5 august 2014:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5,00 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru angajare pe perioadă determinată:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate în vederea angajării pe perioadă determinată.

În 5 august 2014:

– transmiterea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete reactualizate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi;

– publicarea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete rămase neocupate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi.

În perioada 6-29 august, se emit şi comunică deciziile de repartizare pe post/catedră.

 

Multe dintre posturile scoase la bătaie în cadrul şedinţei publice de astăzi sunt incomplete, unele dintre ele fiind cu jumătate de normă, iar altele sunt chiar şi cu un sfert de normă. Cea mai mare bătălie se dă pe locurile de la disciplina limba şi literatura română :46 de candidaţi pe 20 de posturi.

Şedinţa publică are loc la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, în sala profesorală, la etajul I al clădirii.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, legate de alegerile parlamentare în plină pandemie de coronavirus

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă, miercuri, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Acesta și-a început conferința de presă vorbind despre alegerile parlamentare.

Principalele declarații (în actualizare):

Mâine va fi ultima zi în care se pot depune candidaturile la parlamentare. Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile din 6 decembrie.

Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă care să ne dea un nou legislativ legitimat prin vot

Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Ele trebuie să aibă loc la termen.

E fundamental pentru modul în care vor gestiona pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, pentru reconstrucție, să avem o majoritate parlamentară solidă pentru reforme absolut necesare dezvoltării României

Actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă, nu mai reflectă voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din martie, de când ne confruntăm cu epidemia? A pus umărul la rezolvarea crizei? Nu, dimpotrivă

Majoritatea PSD-istă a blocat legi necesare și a adoptat legi populiste.

Un lucru e cert: mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, dacă nu au loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota legi organice, ci doar legi simple

Ar fi catastrofal pentru România într-o perioadă foarte gravă să nu avem parlament funcțional

Trebuie să facem tot posibilul pentru ca România să nu fie lăsată fără un legislativ legitim.

Actuala majoritate pesedistă este ilegitimă, nu mai reflectă voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din martie, de când ne confruntăm cu epidemia? A pus umărul la rezolvarea crizei? Nu, dimpotrivă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Detalii surprinzătoare ale zilei de 1 Decembrie 1918, în noua carte a istoricului Tudor Roșu. Lansare online inedită

Publicat

Istoricul Tudor Roșu, de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, a lansat o carte dedicată zilei de 1 Decembrie 1918.

În locul unei lansări clasice, cartea lui Tudor Roșu este prezentată sub forma unui video. 

Cartea, care se numește chiar ”1 Decembrie 1918”, reprezintă cel mai complet și mai viu tablou al acelei zile, extre de importante pentru istoria modernă a României.

Spre deosebire de toate celelelalte lucrări dedicate Unirii Transilvaniei, volumul lui Tudor Roșu radiografiază strict ziua de 1 decembrie, punând întrebări și găsind răspunsuri pentru foarte multe detalii care compun tabloul zilei:

de ce Adunarea Națională a avut loc la Alba Iulia, ce figuri mai puțin cunoscute au fost importante în desfășurarea evenimentelor,

cu ce au călătorit oamenii, cum și-au petrecut noaptea de dinainte,

ce cântece au cântat,

dacă și de ce au plâns,

ce au mâncat în acea zi,

cu ce s-au îmbrăcat,

ce vârste aveau,

cum au contribuit femeile,

care a fost poziția maghiarilor față de adunarea de la Alba Iulia,

cum s-au prezentat oamenii bisericii,

care a fost cel mai pomenit nume de oratorii adunării și multe altele.

Cartea analizează, mai apoi, cum a evoluat percepția asupra zilei de 1 decembrie, cum era acest eveniment reprezentat în perioada interbelică, în comunism și în ultimele decenii și cum a fost reflectat în manuale școlare, cărți de istorie, film artisti, benzi desenate, până la reclamele comerciale apărute cu ocazia Centenarului.

De menționat și că volumul cuprinde o ilustrație bogată, fără de care imaginea zilei nu ar fi completă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mortalitatea la mia de cazuri de coronavirus, pe fiecare județ. Alba, primul la incidența cazurilor, pe locul 29 la mortalitate

Publicat

Județul Alba se află pe locul 29 între județele din România, în ceea ce privește mortalitatea în rândul persoanelor infectate de coronavirus, dar pe primul loc la incidența îmbolnăvirilor la mia de locuitori. 

Mortalitatea este de 2,96 la mia de cazuri descoperite, iar incidența este de 3,26 de infectări în ultimele 2 săptămâni la mia de locuitori (date valabile la 21 octombrie 2020). O situație la prima vedere paradoxală, care poate fi însă explicată prin numărul de teste coroborat cu numărul de infectări noi descoperite.

Numărul de teste realizat în județul Alba, peste 95.000 până la această oră, arată că la o testare extinsă sunt descoperite din timp și cazurile asimptomatice și cele ușoare.

De altfel, creșterea semnificativă a numărului de cazuri din ultimele zile este pusă de reprezentanții Instituției Prefectului și de cei ai DSP tocmai pe seama numărului mare de teste.

Aceasta spre deosebire de alte județe, unde se testează mai puțin și sunt descoperite în principal cazurile mai grave, relativ târziu.

De fapt, în lipsa unor testări similare procentual în toate județele, este greu de estimat câte infectări noi sunt în realitate.

Mai concret, la teste puține sunt descoperite mai puține cazuri decât sunt în realitate, iar riscul de infectare al contacților acestor cazuri nedescoperite, crește.

Alba24 prezintă rata mortalității pe fiecare județ în parte la mia de infectări (situație în 21 octombrie):

Caraș Severin – 5,83
Bistrita Năsăud – 5,78
Hunedoara – 5,66
Suceava – 5,63
Mureș – 5,56
Botoșani – 5,09
Mehedinti – 4,99
Arad – 4,98
Gorj – 4,70
Maramures – 4,60
Tulcea – 4,29
Braila – 4,28
Sibiu – 4,18
Vrancea – 4,06
Arges – 4,05
Ialomita – 3,90
Calarași – 3,89
Brașov – 3,72
Bihor – 3,58
Dambovița – 3,54
Bacău – 3,45
Galați – 3,44
Harghita – 3,36
Prahova – 3,36
Buzău – 3,35
Olt – 3,23
Sălaj – 3,21
Timiș – 3,19
Alba – 2,96
Covasna – 2,86
Vaslui – 2,76
Neamt – 2,71
Satu Mare – 2,50
Iasi – 2,45
Giurgiu – 2,36
Constanța – 2,20
Dolj – 2,08
Ilfov – 1,79
Teleorman – 1,64
Cluj – 1,30
Vâlcea – 1,05

Din graficul de mai jos se poate observa că aceast procent nu este simetric cu cel al incidenței:

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se fac lucrări de reparații. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi și mâine, sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu.

Până joi, 22 octombrie, ora 20.00, pe autostrada A1 Sibiu –Deva, între kilometrii 283 – 282, pe raza localității Apoldu de Jos, județul Sibiu, pe sensul de deplasare Deva-Sibiu, sunt restricționate banda de urgență și prima bandă, din cauza unor lucrări de reparații la partea carosabilă.

Vezi și UPDATE FOTO VIDEO: ACCIDENT GRAV pe Autostrada A1 Orăștie-Sebeș, în zona Pianu: 13 răniți și un decedat. Traficul a fost blocat două ore

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate